Međunarodna natjecanja

Tako to rade pobjednici: ŠTEFANAC do OLIMPIJSKOG ZLATA (gluhih) u posljednjoj seriji bacanja koplja! (VIDEO)

Olimpijska pobjednica Štefanac Foto: HSSG Olimpijska pobjednica Štefanac

Sjajno i uzbudljivo natjecanje Olimpijskih igri gluhih priredile su nam kopljašice na čelu s Laurom Štefanac.

Ishod je najbolji mogući i sa zadovoljstvom možemo reći kako je Laura pobjednica ovogodišnjeg bacanja koplja na Olimpijskim igrama gluhih, natjecanju koje se u svom 23. izdanju održava u turskom Samsunu.

Početak je bio siguran i u prvoj seriji koplje leti do 41.37 što je rezultat koji ne bi bio dovoljan za medalju. No zato onaj iz 4. serije bi, 45.76 je u tom trenu bilo vrijedno srebrnog odličja.

Ipak, u posljednje vrijeme Laura se specijalizirala za najbolje pokušaje u posljednjoj seriji pa je i prema našim željama ponovila isto i na ovom natjecanju. Koplje je 'debelo' preletjelo markaciju od 45 metara i sletjelo na sjajnih 49.20 što je rezultat blizak i njezinom ovogodišnjem osobnom rekordu!

Veselje i slavlje je moglo započeti jer objektivno An-Yi Hsu (Taipei) nije imala kvalitet u kojem bi prebacila do te daljine, tako da se mora zadovoljiti srebrnom medaljom. 

Sve u svemu, prava mala drama dobila je svoj više nego sretan kraj i tako je Laura došla do svog najvećeg uspjeha u svijetu gluhih i zaslužuje sve čestitke kao i njezin trener Matija Jakopović na postignutom uspjehu uz pravovremenu podršku aktualnog saveza gluhih. Bravo!

Osim nje, nešto kasnije pratili smo debitanticu Klaudiu Dešić koja je hrabro trčala 800m i u posljednjem krugu krenula za vodećom, ali ipak su ostale djevojke u posljednjih 200 metara bile malo brže od nje. Time je završila utrku kao sveukupno (gledajući oba polufinala) devetoplasirana, na korak do finala, iako je trebalo biti 3 sekunde brži.

Njezino vrijeme iznosi 2:27,83 što nije daleko od njezinog osobnog rekorda. No vjerujemo kako njezino vrijeme tek dolazi i kako će u ovom svijetu u idućim natjecanjima postizati još bolje plasmane. Čestitamo i njoj na današnjem prvom nastupu, nadamo se ne i zadnjem.

  • Natjecanje: Olimpijske igre gluhih
  • Mjesto: Samsun (TUR)
  • Datum: 27.7.2017.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook