Međunarodna natjecanja

Sutra počinje Europsko prvenstvo do 23

Ove godine čast organizacije pripala je Češkoj, točnije Ostravi, natjecanje će se održavati od 14. do 17. srpnja. Na ovom prvenstvu s posebnim zanimanjem pratiti ćemo 5000m i 10 000m. 

 

Discipline su to na kojima Matea Matošević ima pravo nastupa. Prva disciplina na kojoj će nastupiti je 10 000m, a ona je na rasporedu drugog dana natjecanja (15.7), start je predviđen u 17:20h. Duplo kraća dionica, 5000m na rasporedu je posljednjeg dana prvenstva (17.7), utrka bi trebala početi u 16:35h.

 

Radi se o finalnim utrkama jer je broj natjecateljica ograničen, što samo govori o tome u kakvom se velikom društvu Matea nalazi i kako je i sam plasman na Europsko prvenstvo do 23 velik uspjeh. No to ne znači da je Matea u Ostravu došla kao turist, vjerujemo kako je spremna za postizanje još boljih i bržih rezultata! Samim time, to bi značilo i postavljanje novih rekorda. Što se tiče prijavljenih natjecateljica, na 10 000m prijavljeno je 16 natjecateljica dok je na 5000m broj još veći - 21. Više o samom natjecanju možete naći na službenoj stranici.

 

Ono što vas sigurno zanima jest hoćete li moći prvenstvo i nastupe naše Agramerke pratiti preko svojih tv prijemnika, na to možemo samo odgovoriti da je na programu Eurosporta predviđen termin za prijenose, ali znamo svi kako su "rošade" u televizijskim programima moguće, stoga ne možemo reći sa stopostnom mogućnošću da će prijenosa biti. Također, Europska atletska asocijacija preko svojih stranica najavljuje prijenos preko svoje televizije (European athletics TV), ali o tome ćemo vas više informirati u sutrašnjem članku.

 

Ostaju nam još samo lijepe želje, poželimo Mateji što uspješnije prvenstvo!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook