Međunarodna natjecanja

Sun Belt Conference Outdoor Championships: Petters u finalu na 800m (VIDEO)

Anamarija Petters ponovno u finalu Foto: Sharon Ellman Anamarija Petters ponovno u finalu

Naši 'Amerikanci' Anamarija Petters, Nikolina Hrelec i Paola Lazarić nalaze se u 'špici' sveučilišne atletske sezone, a pritom koristimo priliku za prisjećanja na nedavne (najbolje) rezultate.

U proteklih mjesec dana (i malo više) bilo je puno zbivanja, a u tom razdoblju je spomenuti trojac nastupio na nekoliko natjecanja za svoje sportske ekipe, Petters za Texas-Arlington, a Hrelec i Lazarić za West Texas A&M.

Istaknimo trenutačne najbolje ovosezonske rezultate, Anamarija je vodeća na tablicama Hrvatskog atletskog saveza s istrčanih 2:13,34 (Walnut, CA) dok je odmah iza nje upravo i naša Nikolina s utrkom od 2:14,19 (San Marcos, TX).

Najranije je najbolji ovosezonski rezultat na otvorenom postigao Paolo , trenutačno se radi o rezultatu od 201cm (Lubbock, TX) postignut 24. ožujka.

Ostali rezultati zapravo su bili na razini ovih dosadašnjih postignutih, obično se radilo o sitnim razlikama.

Nešto slično zapravo se dogodilo i danas u Lafayette, Louisiani gdje se održava Sun Belt Conference Championship za otvoreni dio sezone. Podsjećamo, iz našeg konteksta shvaćanja moglo bi se reći kako se radi o svojevrsnom 'regionalnom' natjecanju na kojem ove godine nastupa 9 sportskih ekipa odnosno sveučilišta i svakako se već radi o jednom ozbiljnijem te itekako kompetitivnom natjecanju.

Anamarija je nastupala u kvalifikacijama na 800m gdje je u svojoj skupini bila trećeplasirana istrčavši 2:13,64 i tako po vremenu ušla u finale kao sveukupno 7.

Zapravo joj to i nije prvi puta, vratit ćemo se par mjeseci unatrag kada u dvorani na istom prvenstvu osvaja 2. mjesto s vremenom 2:12,85.

Konkurencija je sada još bolja i jača te je samim time prolazak u finale lijepo ostvarenje i vidjet ćemo može li tamo Anamarija pronaći najbolju utrku na otvorenom za 2016. godinu. 

Za to vrijeme, u Canyonu (Texas) se održalo/održava "Division II South Central Region Challenge" na kojem se nalaze Nikolina i Paolo, u trenutku pisanja ovog članka rezultati još nisu objavljeni stoga ćemo vas o njima izvijestiti o idućem izvještaju, a to će biti nakon finala 800m Sun Belta u kojem trči Anamarija kojoj želimo puno sreće!

Čestitke na svim prijašnjim, ali i sadašnjim ostvarenjima!

  • Natjecanje: Sun Belt Conference Outdoor Championships
  • Mjesto: Lafayette, Louisana (USA)
  • Datum: 14.5.2016.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook