Međunarodna natjecanja

Renić i Rožman opet rekordno - odličan nastup šestero Agramovaca na hodačkom mitingu u Slovačkoj

Bruno Rožman Foto: AK Agram Bruno Rožman

Skupina atletičara našeg kluba uspješno je sudjelovala ove subote (14. svibnja 2016. godine) na 47. po redu hodačkom natjecanju u gradiću Borsky Mikulaš u Slovačkoj, domovini aktualnog svjetskog prvaka u hodanju na 50 km, kao i brojnih olimpijaca u ovoj grani atletike.

Ove godine hodače je dočekala nova trasa staze – bez zavoja i s novim kvalitetnim asfaltom, a od savršenih uvjeta nedostajalo je barem malo oblaka uz 7-8 stupnjeva niže temperatura koji bi dobro došli. 

Našoj Ivani Renić prevagnula je ugoda nove staze te je za 51 sekundu poboljšala svoj i hrvatski seniorski rekord koji je postavljen prije skoro 3 godine u Tržiču u Sloveniji. Njen rezultat danas bio je 53:25, a ciljem je prošla zajedno s juniorom Juricom Stankom, koji je svoj osobni rekord popravio za više od 2 i pol minute!

Jurica Stanko i Ivana Renić

U kategoriji kadeta Bruno Rožman od starta utrke je sasvim sam hodao i ubilježio kadetski rekord Hrvatske, ispod granice od 14 minuta (13:46). To je 8. put da se Bruno upisuje na listu nacionalnih rekorda, a Ivani je to uspjelo 9 puta!

U konkurenciji 13 kadetkinja iz 4 zemlje Eli Pevec je ostvarila pobjedu uz prednost od čak 44 sekunde, ponovno rezultatom ispod 16 minuta (15:52). Klara Krenek ciljem je prošla na 6. poziciji, a rezultat (17:33) znači napredak od 55 sekundi prema njenom osobnom rekordu sa staze, dok na cesti ranije nije hodala ispod 19 minuta.

Klara Krenek i Eli Pevec

Prvi međunarodni nastup za dobnu kategoriju mlađih kadetkinja imala je Franka Franjić i osvojila 5. mjesto od 9 natjecateljica rezultatom 11:57, što je minutu i 2 sekunde bolje od njenog prošlogodišnjeg najboljeg ostvarenja u cestovnom hodanju na 2 kilometra.

Vrijedi spomenuti da na ploči na kojoj se upisuju crveni kartoni (3 kartona znači diskvalifikaciju) nije nijednom upisan startni broj nekoga od naših članova.

Čestitamo našim hodačima i hodačicama na rekordima, plasmanima i vremenima!

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook