Međunarodna natjecanja

SUB24/54 sve bliži: Filipović pobjednički kroz kvalifikacije WAC prvenstva uz nove osobne rekorde! (VIDEO)

Dora Filipović Foto: GCU Dora Filipović

U Oremu, Utah održava se tzv. "Western Athletic Conference Outdoor Track and Field Championships" gdje nastupaju naši atletičari tj. atletičarke.

Posebno se ponovno istaknula Dora Filipović koja je nakon nedavnih 54.13 samo potvrdila da navedeni rezultat nije bio slučajnost, štoviše, sada ga je još malo poboljšala! Istrčala je utrku brzu 54.05 i tako osim novog najboljeg rezultata karijere direktno prošla u završnicu na 400m ovog natjecanja.

Bila je to utrka u kojoj je od početka bila u dobrom ritmu i brzini, a onda je još u završnici uspjela probiti se na čelnu poziciju. Bilo je to u posljednjim metrima, ali dok drugi su samo gubili na koraku, kod nje je bilo upravo suprotno.

Nije to bilo sve, ubrzo je uslijedila i utrka na 200 metara gdje smo je također vidjeli u do sada najboljem izdanju, s laganim vjetrom u prsa (-0.7). Već u zavoju je napravila vrhunski posao, iz bloka projurila kao "ispaljeni metak" te na ravninu izašla kao vodeća! Tu poziciju zadržala do kraja i to ne samo u svojoj skupini već sveukupno gdje pobjeđuje s novim 'PB'-om od 24.05!

I ovdje Dora prolazi u još jedno finale koje ju očekuje idući dan. Za to vrijeme na drugom mjestu u sklopu "Big 12" prvenstva očekujemo i novi nastup Sven Cepuša.

Spomenimo kako je prvi dan ovdje nastupao Zlatko Kožuhar koji čini se nije uspio pronaći pravu utrku na 10000m (34:10,57) ili onu koju je on vjerojatno i želio. No ubrzo nam je Zlatko u Hrvatskoj pa će sigurno biti još prilika za novim boljim utrkama.

Čestitamo na novim sjajnim i rekordnim utrkama te jednaku (i veću) uspješnost želimo u finalu!

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook