Međunarodna natjecanja

Novi pomak za Pevec - znatno poboljšanje hrvatskog juniorskog rekorda!

Renić i Erent dali podršku kolegicama Pevec i Krenek Foto: AK Agram Renić i Erent dali podršku kolegicama Pevec i Krenek

U Debrecenu se 4. svibnja 2019. godine održalo natjecanje mađarske nacionalne hodačke lige, uz vrlo uspješan nastup naših juniorki Eli Pevec i Klare Krenek.

Podsjetimo, Eli je prošle godine na europskom mlađejuniorskom prvenstvu za 35 sekundi poboljšala hrvatski juniorski rekord u hodanju 5.000 metara (na stazi) te rezultatom 25:33,21 osvojila odlično 11. mjesto. Ovogodišnju sezonu na otvorenom započela je također uspješno, postavljanjem novog državnog rekorda u cestovnom hodanju 10 km te je i šansu koja joj je pružena za današnji nastup iskoristila izuzetno dobro.

Njezin rezultat te novi hrvatski juniorski rekord je 25:02,16, što je više od pola minute bolje od navedenog prošlogodišnjeg rezultata!

Pritom je Eli sigurno bilo lakše što je s njom na startu bila i Klara, koja je vrlo ozbiljno shvatila svoj nastup te za čak 88 sekundi poboljšala svoj prošlogodišnji osobni rekord i prošla ciljem u vremenu 27:11,98.

Čestitke za naše dvije mlade atletičarke koje uspješno nastavljaju svoj sportski razvoj!

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook