Međunarodna natjecanja

VIDEO: Filipović do WAC titule na 200m! Cepuš u finalu BIG12 prvenstva

Dora Filipović Foto: GCU Dora Filipović

Još vjetrovitiji uvjeti bili su prisutni u Oremu tijekom novog dana Western Athletic Conference Championshipsa gdje se za svoj Grand Canyon Athletics posebno istaknula Dora Filipović, i to u disciplini 200m. 

Prvo je trčala dvostruko dužu dionicu i ipak nije uspjela ponoviti jučerašnje izdanje kada je postavila svoj novi osobni rekord (54.05). Sada je to bila malo sporija utrka za nju, 54.51 išla je kao i svoja kolegica Knowlegde Omovoh, ali ipak je potonja bila brža u foto-finišu te tako Dori pripada 4. pozicija.

Netom poslije trčalo se spomenutih 200m gdje je vjetar u prsa puhao do granice -2.3, ali to nije sputalo Doru da stigne do svoje prve velike pobjede u vremenu 24.36. Ovaj puta su stvari u zavoju bile nešto izjednačenije s konkurencijom, ali je zato na izlasku iz njega u ravnini dobila dodatno ubrzanje koje je iskoristila za osvajanje 1. mjesta. U svom završnom nastupu ovdje sudjelovala je u 4x400m štafeti za 3. mjesto.

Nakon 10000m Zlatko Kožuhar ovdje je trčao i duplo kraću dionicu, vremenom je stigao do 15:49,74 i tako zauzeo 11. mjesto.

Ne bude li promjene u prvotnom planu, ovo bi za spomenuti dvojac trebali biti i zadnji nastupi u Sjedinjenim Američkim Državama za jedno vrijeme odnosno slijedi povratak u Hrvatsku.

Isto ne možemo reći za Svena Cepuša koji bi trebao imati još posla za svoj Texas Tech. U tijeku je "Big 12 Outdoor Championships" na kojem je Sven trčao u kvalifikacijama na 800m i po vremenu (1:52,17) prošao u finale ovog natjecanja gdje vjerujemo da je sve otvoreno i spremno za njegove nove borbe.

 

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook