Međunarodna natjecanja

Štefanac na Europskom juniorskom prvenstvu gluhih

Laura Štefanac na jednom velikom međunarodnom natjecanju Foto: Renato Branđolica Laura Štefanac na jednom velikom međunarodnom natjecanju

Prvi puta iz našeg kluba imat ćemo predstavnika u Trabzonu u Turskoj gdje će se održati drugo izdanje Europskog juniorskog prvenstva za gluhe i nagluhe osobe od 21. do 23. kolovoza.

Osim što je netko prvi put iz našeg kluba prijavljen za ovo natjecanje, vrijedi svakako spomenuti kako se radi i o povijesnom nastupu jer će ovo ujedno biti prvi puta da Hrvatska ima jednog predstavnika na natjecanju gdje će se natjecati najbolji Europljani juniori s gubitkom sluha.

Konkretnije, radi se o Lauri Štefanac koja će tamo nastupati u mlađejuniorskoj konkurenciji (do 18) u čak tri bacačke discipline - koplje, kugla i disk. 

Bacanje koplja na rasporedu je odmah tijekom prvog dana natjecanja, u 17h. Petak nam donosi bacanje kugle u 16:50h, a posljednji dan predviđen je za bacanje diska u 13:40h. 

Bit će zanimljivo za vidjeti kako će se Laura snaći na nešto drugačijem natjecanju od dosadašnjih na kojima je nastupala. Pravila se održavaju prema IAAF-ovim propozicijama za 2014. godinu, ali primjerice - zabranjeno je tijekom natjecanja služiti se ili koristiti slušnim pomagalom.

S njom će na put Marko Katalinić i Ana Vuljanić kao predstavnik Hrvatskog sporstkog saveza gluhih. Naravno, potrudit ćemo se što više vas informirati o rezultatima iz Turske, ovisno o internetskoj vezi.

Našoj Lauri želimo puno sreće i što uspješnije nastupe!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook