Međunarodna natjecanja

Juniorsko EP gluhih: Povijesno prvo zlato i naslov za Štefanac!

Zlatna medalja za vrhunsku prezentaciju Foto: AK Agram Zlatna medalja za vrhunsku prezentaciju

U turskom Trabzonu održava se 2. Europsko juniorsko prvenstvo gluhih gdje je premijerni i debitantski nastup naše Laure Štefanac prošao više nego savršeno!

Vremenski uvjeti su u konačnici bili dobri, činilo se cijelo vrijeme da bi mogla početi padati kiša, ali bojazni se nisu ostvarile. Kao što smo spomenuli u najavi, natjecanje je identično prema pravilima i propozicijama koje nalaže atletska svjetska organizacija (IAAF), a razlika je što postoje određene prilagodbe i još dodatna pravila poput zabrane nošenje ikakvog slušnog aparata (ako je moguće) tijekom natjecanja.

Održava se u dvije kategorije - starijejuniorska (do 20) i mlađejuniorska (do 18). S obzirom na to da je rođena 1998., nastupa u konkurenciji mlađih.

Potencijalni noviteti nisu nimalo smetali Lauru koja se ekspresno adaptirala na spomenute uvjete. Prva disciplina u kojoj je danas nastupala na natjecanju je bacanje koplja (500g) i odmah na početku je krenula vrlo dobro. Hitac od točno 36 metara već tada je bio predalek za ostale konkurentice, ali naravno kako je Laura željela koplje baciti još dalje da dodatno 'zacementira' pobjedu.

Nije trebalo dugo čekati, u trećoj seriji je koplje sletjelo skoro na 40 metara, točnije bio je to hitac od 39.67 kojim je dodatno pobjegla ostalim konkurenticama! U nastavku je još bacila 36.87, 37.58 i natjecanje je zaključila s 37.45. Svi današnji bačeni hitci bili bi više nego dostatni za pobjedu.

Uvjerljiva pobjeda nije prošla nezapaženo, po završetku je stiglo podosta čestitki od zemalja koje sudjeluju na ovom natjecanju.

No današnje zlato nije sve od Laure ovdje, već sutra u isto vrijeme (17h po turskom, 16h po hrvatskom) očekuje nas bacanje kugle (3kg) i ujedno nas očekuje lov na novu medalju. Kakvog sjaja vidjet ćemo sutra, a današnji uspjeh svakako je odlična najava toga.

Velike čestitke Lauri na današnjem uistinu veličanstvenom i prekrasnom uspjehu koji je postigla i tako se sasvim zasluženo 'okitila' svojim prvim velikim europskim odličjem, i to onog najljepšeg sjaja! Bravo!

  • Natjecanje: Europsko juniorsko prvenstvo gluhih
  • Mjesto: Trabzon (TUR)
  • Datum: 21.8.2014.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook