Međunarodna natjecanja

SLUŽBENO Agramovih 9 koji nastupaju na 24. izdanju Europskog prvenstva

Šimić, Erent, Daly, Pravdica, Čukman, Renić, Matošević, Kovačić i Cepuš Foto: Renato Branđolica/AK Agram/EA/Wiki Šimić, Erent, Daly, Pravdica, Čukman, Renić, Matošević, Kovačić i Cepuš

Kao što smo i ranije, pisali, Europska atletika objavila je konačne prijave i popis svih sudionika natjecanja koje će se održati na Olimpijskom stadionu u Berlinu od idućeg tjedna (6. do 12. kolovoza).

Predviđen je nastup 22 hrvatskih reprezentativaca od čega se među njima nalazi čak 9 naših članova i članica, točnije, da 'utvrdimo' gradivo, radi se o:

  • Ana Šimić (skok u vis)
  • Bruno Erent (50km hodanje)
  • Daniel Daly (maraton)
  • Filip Pravdica (skok u dalj)
  • Ivana Renić (50km hodanje)
  • Hrvoje Čukman (400m prepone i 4x400m)
  • Matea Matošević (maraton)
  • Mateo Kovačić (4x400m)
  • Sven Cepuš (800m i 4x400m)

Ujedno je ovo i najveći broj Agramera i Agramerki koji će nastupiti na jednom od najvećih međunarodnih atletskih natjecanja, ovakav skup (broj) kvalitete na jednom mjestu nismo imali ni na najvećim međunarodnim natjecanjima mlađih uzrasta, a podsjetit ćemo kako je ovo ipak seniorsko prvenstvo.

Na ovoj listi definitivno je prvo ime Ana Šimić koja ima lijepe uspomene baš s Europskog prvenstva gdje je postigla svoj najveći uspjeh u karijeri osvojivši brončanu medalju. Bilo je to u Zurichu (Švicarska), prije nešto malo manje od 4 godine.

Tog natjecanja se sigurno najviše sjeća upravo i Mateo Kovačić koji je tada debitirao na velikoj sceni, rekli smo tada prvi, a vjerujemo ne i zadnji put, ispostavilo se kao točnom najavom. Ista disciplina, štafeta 4x400m, tako da će za njega sve ovo u jednom većem djelu biti poznati teren.

Iduća s najviše međunarodnog iskustva je olimpijka Matea Matošević, a za sve ostale ovo će biti debitantski nastupi na ovom natjecanju! Općenito se ipak radi o mladoj generaciji čije vrijeme tek dolazi...

U danima koji slijede pripremamo detaljniju najavu za svakog od njih, sve do početka njihovog (prvog) nastupa u Berlinu.

Svima (pritom ne mislimo na samo naše članove i članice već cijelu reprezentaciju) želimo da na velikoj pozornici ostvare svoje najbolje nastupe i da nam Berlin svima ostane u što boljem sjećanju. Bez ikakve sumnje, Hrvatska ima takve atletičare i atletičarke, a na njima je da to pokažu i potvrde! Sretno!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook