Međunarodna natjecanja

Odlične vijesti iz EA! I Erent i Pravdica idu na EUROPSKO PRVENSTVO, kao i štafeta (Kovačić)

Filip Pravdica, Bruno Erent i Mateo Kovačić Foto: Renato Branđolica Filip Pravdica, Bruno Erent i Mateo Kovačić

Informacije su to koje su možda bile već i nešto ranije poznate ili (ne)očekivane, ali čekali smo ipak onu konačnu listu Europske atletike, tzv. "Final Entries" za predstojeće veliko međunarodno natjecanje u Berlinu.

Kao što je nekima poznato, ili nekima nije, za ovo natjecanje nije bilo potrebno isključivo ispuniti normu već su istovremeno bile formirane referentne liste koje su nudili detaljniji uvid u svaku situaciju u pojedinoj disciplini. Bilo je tu više kategorija, a jedna od njih je bila i onih koji su se nalazili dodatni atletičari koji su čekali eventualne otkaze natjecatelja koji su normom ili nekim drugim značajnim postignućem bili ispred njih.

Tako je Bruno Erent već od prije 5 mjeseci ušao u ove moguće kombinacije kada je u Dudincama na 50km hodanje postigao 4:12:22 dok je Filip Pravdica sa subotnjim skokom od 7.91 ostao na korak do norme, ali zapravo u posljednji čas ušao u ovu kombinaciju.

A ovaj puta stjecaj okolnosti je bio sjajan za naša dva člana koji su naknadno dobili obavijest kako će njihovi rezultati biti dostatni za premijerne nastupe na Europskom prvenstvu, i to sada u Berlinu!

Kod štafeta je bila ponešto drugačija situacija, sustav se zapravo nije mijenjao proteklih godina. Iz nekog razloga EA ne vodi statistiku godišnjih rang liste štafeta, ali se u određenom razdoblju (ova i prošla godina) zbrajaju dva najbolja rezultata štafete iz jedne države te se s konačnim zbrojem treba pozicionirati u prvih 16.

Unutar njih svoje mjesto dobila je i Hrvatska na 4x400 metara seniora, a s obzirom na to da imamo već čak tri natjecatelja koji se ionako natječu u pojedinačnoj disciplini (Sven Cepuš na 800m, Hrvoje Čukman na 400m prepone i Mateo Ružić na 400m) logična je odluka da se u tom duhu ide sa štafetom.

Bit će to novi nastup nakon 2014. godine, s tim da je tada bilo i nešto više štafeta (i žene 4x100/400), ali isto tako je bila prisutna manje ozbiljnija priprema za to natjecanje. Samim time, prema zadnjim nastupima, a i samim tablicama sezone, svoje mjesto u toj štafeti trebao bi imati i naš Mateo Kovačić koji bi trebao nastupati s iznad spomenuta tri atletičara.

Tako bi na koncu naš klub na ovom izdanju Europskog prvenstva imati nevjerojatan broj od čak 9 reprezentativaca, spomenuli smo ovdje Pravdicu, Erenta, Kovačića, Cepuša, Čukmana, a nikako ne zaboravljamo ni na Anu Šimić, Mateu Matošević, Ivanu Renić i Daniela Dalya.

Imat ćemo posebnu objavu za ovih velikih 9, ali vrijedilo je posebno istaknuti ove dobre vijesti u kojima se ekspedicija za Berlin dodatno proširila, vjerujemo ne samo kvantitativno, već i kvalitativno.

Čestitamo našim članovima na pozivima što se svakako u jednom djelu može doživjeti kao i svojevrsno priznanje za ovu sezonu, bravo!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook