Međunarodna natjecanja

Najava EP: FILIP PRAVDICA - Neočekivano, ali zasluženo čeka premijeru na Olimpijskom stadionu (VIDEO)

Filip Pravdica Foto: Renato Branđolica/AK Agram/EA Filip Pravdica

Iako nije ispunio zadanu normu za Berlin, naš daljaš Filip Pravdica imao je izuzetno uspješno sezonu i bolju nagradu od ove teško da je mogao dobiti. 

Nije bio ni daleko, štoviše, njegov skok od 7.91 samo je 4 centimetra slabiji od rezultata koji se tražio za siguran nastup, ali ispostavilo se kako je i ovo razina rezultata koja u ovom trenu zadovoljava za Europsko prvenstvo. Naime, isti ga je svrstao u listu "čekanja" i po isteku roka prijava dobili smo sjajnu vijest kako će svoju priliku i dočekati!

Naravno, u cijeloj toj priči najveće zahvale i zasluge trebaju ići i idu Hrvatskom atletskom savezu koji ga je uopće odlučio prijaviti na ovu listu pa zatim i prihvatiti mogućnost nastupa.

Njegov nastup održat će se u 'nultom' danu (ponedjeljak) ili kako su ga organizatori nazvali, "Q danu", od 16:35h. Tražena norma za siguran prolazak dalje je 8 metara, a prijavljeno je točno 30 skakača.

Treba isto tako konstatirati kako je muški skok u dalj u Hrvatskoj ove godine bio na izrazito visokoj razini uz konkurente iz drugih klubova, povratnika Sanjina Šimića, standardno dobrog Dinu Pervana te nešto mlađih natjecatelja u liku Ivana Vujevića i Marka Čeke koji su također imali par sjajnih natjecanja i skokova na sličnoj razini.

Ipak, u najboljem mogućem trenutku, na pojedinačnom seniorskom prvenstvu Hrvatske, naš član je sa skokom karijere uspio postići onaj najvrjedniji i najbolji rezultat.

Dočekao je svoj skok sezone u 5. seriji i tako uspio osvojiti svoj prvi seniorski naslov, ušao u TOP10 najboljih rezultata Hrvatske na dalju, postigao rekord hrvatskih prvenstava te ono najvažnije u ovom trenutku, ostvario rezultat vrijedan Europskog prvenstva!

Vratimo li se na početak dvoranske sezone, jasno je kako ona nije obećavala, s druge strane, ostvarilo se ono što je Filip i sam rekao po njezinom završetku: "loša zima, bolje ljeto".

Malo je reći bolje s obzirom na to da je u zatvorenom (2018.) najdalji skok bio 7.27, ali općenito je najveći problem bio nedostatak konstantnosti kroz natjecanja, a upravo suprotno gledali smo na otvorenom gdje je već na početku odmah na našem mitingu počeo dobro. Preciznije, ovako je to na dalju izgledalo kroz protekla tri mjeseca:

Rezultat Datum Mjesto
7.49 5. svibnja Zagreb
7.50 23. svibnja Zagreb
7.68 26. svibnja Slovenska Bistrica (SLO)
7.70 2. lipnja Zagreb
7.38 6. lipnja Zenica
7.49 (+2.3) 7. lipnja Vrbovec
7.75 20. lipnja Maribor (SLO)
7.44 30. lipnja Zagreb
7.73 4. srpnja Novo Mesto (SLO
7.46 14. srpnja Celje (SLO)
7.61 21. srpnja Trst (ITA)
7.91 28. srpnja Zagreb

Treba napomenuti kako je u Zenici bilo izrazito loše vrijeme dok u Vrbovcu je skakao iz nešto kraćeg zaleta. Bio je i vrlo dobro pozicioniran na svim tim natjecanjima, samo je jednom bio 4., sve ostalo je bilo od 1. do 3. mjesta što isto govori o njegovoj konkurentnosti, odnosno konkurentnosti drugih.

Sve u svemu, ponovno se kao i prošle godine pokazalo da Filip bitno bolje funkcionira na otvorenom, podsjetimo, i tada je dvorana bila ne baš posebno dobra pa je na otvorenom ispunio normu za Europsko mlađeseniorsko (U23) prvenstvo gdje je uspio plasirati se u finale.

Naravno kako mu takav imperativ ne treba nipošto nametati na ovom natjecanju, ali upravo taj njegov dolazak ovdje na "mala vrata" natjecanja može biti samo dodatan argument za rasterećenje jer on ostavljeni dojam ne može pokvariti, može ga samo dodatno uljepšati.

Želimo mu da uživa u svojoj najvećoj ovosezonskoj nagradi i na koncu ostvari što bolji skok, ili još bolje - skokove. Sretno Filipe!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook