Međunarodna natjecanja

Slijede nova međunarodna natjecanja: Šestero naših članova na juniorskom SP i mlađejuniorskom EP

Šestero veličanstvenih Foto: AK Agram/Renato Branđolica Šestero veličanstvenih

U istom danu završila su dva Europska prvenstva, ono atletsko u Nizozemskoj i nogometno u Francuskoj. Potonje nas ne zanima u kontekstu ovog članka, tim više što u svakom kutku možete pronaći sve što vas zanima o vijestima iz tog područja.

Radije ćemo se osvrnuti na atletski svijet koji sam po sebi je medijski uvijek slabije zastupljen. Na Europskom seniorskom prvenstvu u Amsterdamu imali smo Anu Šimić koju su pokušaji dijelili od prolaska u finale, a sigurni smo, tamo bi zasigurno bila inspiriranija. No tako je kako je i srećom pa je ispred Ane još jedno veće natjecanje, a to su Olimpijske igre gdje će joj se priključiti i Matea Matošević

No do tog trenutka ostalo je još mjesec dana, a do tad nas očekuje još niz atletskih događaja. Pritom ne ciljamo na seniorsko prvenstvo Hrvatske koje je na rasporedu zadnja dva dana u mjesecu srpnju, već dva velika međunarodna natjecanja.

Radi se o Europskom mlađejuniorskom prvenstvu u Tbilisiju (Gruzija), koje će se u svom povijesnom prvom izdanju održati tamo od 14. do 17. srpnja. Od Agramera tamo će nastupati Bruno Penezić (100 i 200m), Sven Cepuš i Marino Bloudek (800m).

Nećemo dugo čekati za Svjetskim juniorskim prvenstvom koje slijedi odmah nakon spomenutog natjecanja. Od 19. do 24. srpnja u Bdygoszczu (Poljska) Hrvatsku će od naših članova i članica predstavljati Arijan Islami (disk 1.75kg), Dora Filipović (400m) i Hrvoje Čukman (400m prepone).

O samim natjecanjima i njihovim nastupima u idućim vijestima ćemo opširnije, a za kraj ove vijesti možemo im poželjeti što uspješnije nastupe!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook