Međunarodna natjecanja

VIDEO: Čestitka Sari Kolak, europskoj bronci u bacanju koplja

Sara Kolak Foto: Novi list Sara Kolak

Nakon brončanih medalja na Svjetskom i Europskom juniorskom prvenstvu, Sara Kolak, članica AK Kvarnera iz Rijeke, iz Amsterdama se vraća s novom brončanom medaljom, ovaj puta u seniorskoj konkurenciji. Napravila je svoj najveći iskorak u karijeri bacivši koplje senzacionalnih 63.50!

Poput Sandre Perković jučer, vidjeli smo nešto 'mirniji početak s hicima od 58.89 i 55.32, a onda se potpuno otvorilo u trećoj seriji kada se već i prije slijetanja koplja po reakciji moglo vidjeti da će to biti jedan trenutak za pamćenje.

Izmjerenih 63.50 novi je hrvatski rekord nakon čega smo mogli vidjeti veliki izraz zadovoljstva kao i slavlje s njezinim trenerom. Apsolutno zasluženo. U tom trenutku sa 7. pozicije preuzima i onu vrijednu srebrne medalje, ali ipak je u 6. seriji došlo do promjene u poretku.

Srećom, samo za jedno mjesto i nije ostala bez svoje medalje, nakon juniorskih bronci, očito je došlo vrijeme za prvu seniorsku. Nastavi li ovako, zasigurno ne i zadnju.

Čestitamo Sari, treneru Andreju Hajnšeku, obitelji, klubu i svima koji su dio njezinog uspjeha koji je donio novo veliko veselje za hrvatsku atletiku! Naravno, rijetke su naše čestitka bez videa sa snimljenim hicima bila, tako je i ovaj puta.Snimka sadrži i onaj najdalji hitac, vrijedan medalje i novog hrvatskog rekorda. Bravo!

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook