Međunarodna natjecanja

Sjajna dvoranska forma Vukančić se nastavlja, postavljen novi U23 hrvatski rekord! Osobni rekord Jakopovića

Filip Svalina, Katarina Vukančić i Domagoj Jakopović Filip Svalina, Katarina Vukančić i Domagoj Jakopović

Izuzetno nam je drago kako je nedugo nakon otvaranja naše zagrebačke dvorane i u Novom Mestu osvanula jedna prava kružna gdje se ovu subotu održalo i njihovo seniorsko natjecanje za sve discipline.

Podsjetimo, prošle godine prvenstvo Slovenije održavalo se u sklopu našeg natjecanja (osim seniora bili su tu i juniori), a sada srećom više nije bilo potrebe za tim jer i naši susjedi sada imaju iste uvjete za svoje atletičare i atletičarke.

Samim time ne čudi kako je uslijedila 'najezda' hrvatskih atletičara i atletičarki, a među njima bilo je i troje naših članova - Katarina Vukančić, Domagoj Jakopović i Filip Svalina. Potonji je nastupao na 1500 metara i pružio još jednu konstantnu utrku s istrčanih 4:01,68 što je u apsolutnoj konkurenciji vrijedilo 2. mjesta.

Dvoranski osobni rekord u ovoj disciplini istrčala je i Katarina Vukančić, njezinih 9:45,82 je uvjerljiv dvoranski osobni rekord, ali još važnije i hrvatski mlađeseniorski dvoranski rekord! Nadmašen je onaj od Kristine Hendel (9:47,82) koji je postavljen upravo prošle godini na prvom natjecanju u zagrebačkoj dvorani.

Ima nešto inspirativno u tim prvim pravim prvenstvima... Uz to, nije to ni daleko od njezinog najboljeg rezultata na otvorenom (9:44,75), a s ovim rezultatom u dvorani jasno je da će i taj rezultat uskoro biti popravljen.

Odličan nastup pamtit će Domagoj Jakopović koji je prvi put u karijeri bio brži od 9 minuta na 3000 metara, i to rezultatom 8:58,44 za novi osobni apsolutni rekord! S obzirom na to da se radi o dvoranskim uvjetima gdje se nominalno trči sporije nego na otvorenom, možemo biti optimisti nastavi li Domagoj ovako. U poretku sa slovenskim trkačima zauzima 4. mjesto.

Spomenimo i nastup Filipa Mrčića u Banskoj Bistrici koji se ipak nije dogodio u subotu, već dan ranije u petak (nacionalna disciplina) što ga je možda i omelo u pripremi za natjecanje pa je skočio 2.02 s kojim on sigurno neće biti posebno zadovoljan možda nije toliko začuđujuće. No bit će još prilika za popravak ovih rezultata.

Čestitamo našoj novopečenoj rekorderki i svima na njihovim ostvarenjima!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook