Međunarodna natjecanja

U20 Prvenstvo Balkana u dvorani: Vuković zlatni, Farkaš srebrna, Šmid brončana! (VIDEO)

Tina Šmid, Leonarda Farkaš / Štafeta 4x400m Tina Šmid, Leonarda Farkaš / Štafeta 4x400m

Treće izdanje juniorske inačice Balkanskog prvenstva u dvorani vratilo se u Istanbul i Tursku, a naši članovi i općenito cijela reprezentacija vraća se u Hrvatsku s novim medaljama.

Najsjanija je ona od Jakova Vukovića koji je zajedno sa svojim reprezentativnim kolegama Nevenom Krulićem, Hrvojem Neralićem i Erikom Slugom stao na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja, a dečki su to zaslužili utrkom brzine za 3:19,18 u jednoj utrci gdje se poredak iz izmjene u izmjenu mijenjao, ali najvažnije je da se u zadnju ušlo sa vodeće pozicije koja je uspješno sačuvana i zadržana za novu pobjedu.

Istanbul nam očito 'leži' s obzirom da je prije dvije godine tadašnja prva (u povijesti) juniorska štafeta također pobijedila. 

Osim toga, Jakov je trčao i na pojedinačnih 800 metara gdje je pobijedio u svojoj skupini s 1:58,62, a sveukupno je to vrijedilo 8. pozicije. Čudna je to bila završnica gdje ostaje dojam da je Jakovu malo nedostajalo dodatne drskosti poput one drugoplasiranog Moldavca Adriana Iordana koji se podosta u završnici potrudio opstruirat našeg člana.

Uostalom, dovoljno je za reć da je Jakov ciljem prošao u 4. stazi što nije baš često mjesto završavanja utrke... Tko zna, možda bi na nekom drugom mjestu ta činjenica bila podložna sankcijama, ali sada više nije ni važno.

Drugačiju utrku gledali smo kod žena u istoj disciplini gdje Leonarda Farkaš nije imala takvih problema, štoviše, u samu završnicu ušla je sa popriličnom velikom prednošću kao drugoplasirana naspram ostatka konkurencije, a tome svjedoči i novi osobni dvoranski rekord od 2:12,50!

Tako se nastavlja njezina serija srebrnih dvoranskih odličja s obzirom da je na ovo natjecanje došla kao juniorska i mlađeseniorska doprvakinja Hrvatske, a bez ikakve sumnje, ova medalja zasigurno je najvrijednija u njezinoj karijeri i lijepa nagrada za potvrdu dobrog i nešto drugačijeg rada u zadnje vrijeme s obzirom da se naspram ranijih kraćih disciplina sada više posvetila malo dužim stvarima. Ujedno je to i motiv za dalje jer ne sumnjamo da na otvorenom može još bolje od ovog!

Na 1500 metara gledali smo Tinu Šmid u novom sjajnom izdanju s obzirom na osobni rekord od 4:37,91 kojim je zaslužila brončanu medalju!

Utrka je to u kojoj je zapravo sve bilo na nivou kada su u pitanju njezine reakcije i jedino nam može biti malo žao što je u zadnjih 50ak metara izgubila vodeću poziciju koju je dugo držala, ali uz ovakav hrabar pristup (posebice ona zadnja promjena kada je upravo ona 'prelomila' utrku i nametnula ritam) zaslužuje samo pohvale i to ćemo uvijek pozdraviti.

Ono što posebno veseli osim medalje u ovoj dvoranskoj sezoni je i to što je Tina u zadnjih par utrka pokazala razinu konstatnosti koju nismo još vidjeli kod nje (barem na ovakvom nivou) i želimo joj samo da ovako nastavi!

Općenito gledajući, Hrvatska je na ovom natjecanju osvojila 2 zlata, 2 srebra i 3 bronce.

Čestitamo svima na osvojenim medaljama i istrčanim rezultatima!

  • Natjecanje: Prvenstvo Balkana u dvorani za juniore i juniorke
  • Mjesto: Istanbul (TUR)
  • Datum: 10.2.2019.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook