Međunarodna natjecanja

VIDEO: Senzacionalni Penezić u finalu EYOF-a na 100m s utrkom ispod 11 sekundi!

Bruno Penezić Foto: AK Agram Bruno Penezić

Prvi dan Europskog olimpijskog festivala mladih u atletici obilježio je naš Bruno Penezić s fantastičnih 100m, a nastupao je i Nikola Klarić na 1500m.

Ranije smo već pisali kako s obzirom na broj prijavljenih 100m (M) su se trčale kvalifikacije i odmah su se tražila 8 finalista. Samim time Bruno je imao zaista težak zadatak pogotovo kad se uzmu u obzir prijavljeni rezultati.

No u finale se može proći kada istrčite utrku svog života, a njemu je to uspjelo, vrlo dobar start i utrka u kojoj se pred kraj činilo kako bi možda konkurent u stazi do njega iz Češke (Hampl) mogao proći pored njega, ali to se nije dogodilo. Penezić je prebacio u 'brzinu više' i završio utrku kao drugoplasirani s vremenom ispod 11 sekundi! 

Tako je nadmašio svoj prijašnji osobni rekord od 11.23 i pridružio se Zvonimiru Topiću u klubu onih koji su trčali ispod 11 sekundi, točnije - 10.99! Sveukupno je to čak 3. rezultat kvalifikacija. Finale je na rasporedu u 16:35h po našem vremenu i želimo mu što uspješniju utrku!

Prije njega je na 1500m nastupao Nikola Klarić i u drugoj kvalifikacijskoj skupini ušao u cilj s vremenom 4:14,01 što je vrijedilo 8. mjesta u skupini i sveukupno 16. pozicije.

Utrka je bila interesantna, puno promjena ritma u kojoj se Nikola možda mogao malo bolje snaći, ali s obzirom na to da se radi o 2000. godištu - istrčao je jednu dobru utrku u ovoj disciplini i ponovno pokazao potencijal za dalje.

Čestitamo Bruni na prolasku u finale i Nikoli na nastupu! 

  • Natjecanje: Europski olimpijski festival mladih
  • Mjesto: Tbilisi (GEO)
  • Datum: 27.7.2015.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook