Međunarodna natjecanja

Savršen učinak briljantnih hodača u Budimpešti: Renić, Rožman i Erent postavili nove hrvatske rekorde!

Rožman -. Renić - Erent Foto: AK Agram Rožman -. Renić - Erent

33. Honvéd Kupa - 3 nastupa i 3 hrvatska rekorda Kao i prošle godine, skupina atletičara Agrama nastupila je na kupu u organizaciji atletskog kluba koji djeluje u okviru Sportskog društva Budapesti Honvéd.

Natjecanje je održano 30. lipnja, u odličnim uvjetima za dugoprugaške discipline tj. u kasnom večernjem terminu, dodatno osvježenom laganom kišom. Bruno Erent je iskoristio priliku i treći put poboljšao hrvatski seniorski rekord u disciplini 5.000m hodanje.

Nakon što je 2014. godine u Goriziji ciljem prošao za 22:27,2 popravivši 43 godine stari rekord Valerijana Pupavca, 2015. je u Zagrebu dodatno poboljšao rezultat na 22:09,50. Ova godina donosi novi iskorak za Brunu s poboljšanjem za čak 25 sekundi te je ljestvica podignuta na 21:44,84. Podsjetimo, on je dvaput poboljšao i nacionalni rekord u hodanju 50 km te jednom na distanci 10.000 metara.

Bruno Rožman je u svojoj prvoj mlađejuniorskoj sezoni po prvi put postavio juniorski rekord, prošavši ciljem u vremenu 22:48,51. Taj rekord je prije čak 46 godina postigao dugogodišnji tajnik Hrvatskog atletskog saveza, gospodin Milan Orešković. Bruno je osobni rekord popravio za čak 69 sekundi te potvrdio talent za discipline atletskog hodanja.

A Ivana Renić je svoj i hrvatski rekord poboljšala za čak 121 sekundu jer je hodala 5000 metara u vremenu 24:07,40. Raniji rekord postavila je također u Mađarskoj prije četiri godine kao mlađa juniorka, a te 2013. godine nastupila je i na svjetskom prvenstvu svoje dobne skupine. Ovaj sjajan rezultat (vrijedan 930 bodova na tablicama IAAF-a), kojim je upotpunila ove godine novopostavljene rekorde u sve tri hodačke discipline, oslikava i dobru Ivaninu formu uoči nastupa na europskom mlađeseniorskom prvenstvu u poljskoj za 2 tjedna, točnije 16. srpnja.

Sve pohvale i čestitke novim-starim rekorderima!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook