Međunarodna natjecanja

Mrčić juniorski prvak Balkana!

Najmanje grešaka od svih donijelo veliki naslov za Filipa Foto: AK Agram Najmanje grešaka od svih donijelo veliki naslov za Filipa

U Pitestiju, Rumunjskoj, održalo se juniorsko prvenstvo Balkana na kojem je hrvatska reprezentacija nastupala u velikom sastavu među kojima je bilo naših 13 članova i članica.

Već prvi dan nam je donio prvaka Balkana, a to je Filip Mrčić kojeg smo vidjeli u njegovom do sad najboljem međunarodnom izdanju, zato i ‘kruna’ jest tu! Krenuo je na 1.90m i po 5cm skakao sve do 2.10 (uključivši) iz prvog pokušaja. Istina, 2.05 i 2.10 malo je letvica bila nemirna, ali skok je bio dovoljno kvalitetan da ostane na svom mjestu.

Nakon toga se krenulo na 2.15 gdje je zadnji pokušaj nošen vrlo dobrom atmosferom iz hrvatskih redova bio posebno dobar i daje optimizam za dalje.

Na kraju dana, pamti se zlato i ovaj naslov koji je na kraju osvojio zahvaljujući jednom pokušaju manje naspram drugoplasiranog grka Marlosa. Sve u svemu, teško da smo mogli vidjeti bolju najavu za seniorsko prvenstvo Hrvatske, a posebno Europsko juniorsko prvenstvo.

Doprvakinja Filipović, 2x brončana Haber

Dora Filipović i dalje je blizu norme, 55.94 je istrčala na 400m i tako stigla do naslova juniorske balkanske doprvakinje, a na postolju je tik do nje bila Wanda Haber Zelanto s 56.09.

Potonja je trčala u drugoj skupini pa možemo reći da je šteta da nije bila u ovoj nominalno bržoj ili jačoj. Samo sat vremena (malo više) kasnije Wanda je napravila još veći posao na 400m prepone gdje je istrčala osobni rekord od 1:00,40!

Iako je sam nastup u toj disciplini bio pomalo upitan, volje i želje nije nedostajalo pa tako nije izostao ni kvalitetan rezultat. Osim vremena, nagrada je i novo brončano odličje. Iako je u samoj najavi i zagrijavanju djelovalo sve u redu, Bruno Penezić nije uspio završiti utrku na 100m, ali poznavajući njegov karakter, vratit će se samo brži bolji i jači. U tu rubriku ide i Zlatko Kožuhar iako se radi o drugačijem problem, krenuo je u najboljoj namjeri u najbržu skupinu koja je u samom početku držala visok i brz ritam koji nakon malo više od polovine utrke nije uspio više pratiti. Narodski bi se reklo da je pošteno ‘pukao’, ali ponekad treba i riskirati jer ovo nije natjecanje za alibi utrke.

Srebra za Vukančić i 4x400m štafetu

Luka Medvidović u svom prvom nastupu stigao je do rezultata 13.50 za 10. mjesto, čini se da je tu trema malo odigrala svoje što nije neočekivano. S druge strane, Roko Malenica možda je propustio ovogodišnju mlađejuniorsku reprezentaciju, ali juniorsku nije te je svoj poziv odmah opravdao u drugoj seriji bacivši 54.29m što mu je novi osobni rekord.

Antu Zuanovića vidjeli smo u pravom troskokaškom izdanju, na troskoku je bio petoplasirani skokom od 15.06 što mu je ujedno i osobni rekord! Krenulo je pomalo dramatično, prvo je imao dva prijestupa pa je otišao na jedan sigurniji skok u duljini 14.70 čime je osigurao ulazak u najboljih 8. Iz serije u seriju je nastavio rasti i tako još dodatno poboljšao osobni rekord i konačni plasman.

Dobro raspoloženi Ante Zuanović

Prvi reprezentativni nastup za juniorsku reprezentaciju pamtit će i Rea Vusić koja je nastupala nešto prije i sa skokom od 5.34 zauzela 12. poziciju. Za to vrijeme kuglu je bacala slavljenica Laura Štefanac, 12.56 vrijedilo je 8. mjesta, a mi joj želimo sve najbolje za rođendan koji je bio u subotu.

Na 3000m zapreke nastupao je Filip Svalina te utrkom od 9:44,60 bio šestoplasirani.

Krenuo je živahno u utrku i držao se u vodećoj skupini, ali nakon nekog vremena je malo njegov ritam popustio, ali dojam solidne utrke svakako ostaje. Ista dionica, samo bez zapreka, trčao ju je Nikola Klarić. Njegovih 9:07,65 vrijedilo je osvajanja 5. mjesta.

Katarina Vukančić nakon dugih dilema u odabiru discipline odlučila se za 5000m (jer je 3000m bilo isti dan) i pogodila! Pružila je utrku na razini najboljeg rezultata, a i u tom trenu je počela kiša padat koja je malo spustila temperaturu pa je to naša članica odlično iskoristila.

Ušla je u cilj vremenom 18:03,03 i tako stigla do naslova juniorske doprvakinje Balkana! Taktički vrlo pametno odrađena utrka, zlato je ipak bilo nešto dalje u ovoj utrci, ali ostalih konkurentica za medalju 'riješila' se na vrijeme.

Natjecanje je zaključeno 4x400m štafetama, u ženskoj su sudjelovale Dora Filipović i Wanda Haber Zelanto zajedno s Paulom Rakijašić i Dolores Ćosić. Istrčale su 3:49,23 i tako stigle do srebrnog odličja!

Sveukupno je osvojeno čak 16 medalja na ovom natjecanju što označuje visoku uspješnost ove juniorske generacije, ali i reprezentacije.

Sve čestitke našim, ali i ostalim hrvatskim reprezentativcima na osvojenim medaljama, postignutim rezultatima i plasmanima. Bravo!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook