Međunarodna natjecanja

Renić i Pevec do novih hrvatskih rekorda u Pečuhu!

Svi naši hodači i hodačice na okupu Foto: AK Agram Svi naši hodači i hodačice na okupu

U nedjelju, 14. listopada, održan je u gradiću Vasas pored Pečuha 5. Memorijal Róberta Märcza, kao i u dosadašnjim izdanjima uz sudjelovanje naših atletičara i atletičarki.

Ostvareni su visoki plasmani, što se prvenstveno odnosi na druga mjesta u ukupnom poretku na 10 km za Brunu Erenta i Ivanu Renić.

Pritom se Bruno točno na minutu približio hrvatskom rekordu i prošao ciljem u vremenu 43:44, više od 2 minute brže nego na isti datum u prethodnom izdanju ovog mađarskog memorijala.

Ivana je ostvarila rezultat 48:13, odnosno poboljšala je svoj prošlogodišnji rezultat, ujedno i hrvatski seniorski rekord, za znatnih 2 minute i 27 sekundi! U istoj disciplini natjecale su se i naše dvije mlađe juniorke i Eli Pevec je pritom postigla hrvatski juniorski rekord, a njenih 53:40 zamijenit će rezultat iz Ivaninih mlađejuniorskih dana postignut prije 5 godina u slovenskom Tržiču (54:16).

Bruna Janček je prvi put nastupila na ovoj distanci i postigla vrlo dobar rezultat (57:52), pogotovo što je Bruna tek u prvoj mlađejuniorskoj godini. Istog je godišta i Krešimir Hartl, koji je također prvi put uspješno nastupio na utrci od 5 km i postigao 27:28, što je skoro minutu brže od njegovog osobnog rekorda na istoj distanci na stazi.

Na startu je utrke na 3 km bilo je 9 kadetkinja, a naša Lana Švarbić osvojila je drugo mjesto i postigla 16:51, što je vodeći rezultat sezone kadetkinja na ovoj distanci, uključujući natjecanja na stazi i cesti.

Čestitamo našim natjecateljima u atletskom hodanju na još jednom uspješnom inozemnom nastupu!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook