Međunarodna natjecanja

Matošević Hačić najbrža Hrvatica na 27. Zagrebačkom maratonu!

Matea Matošević Hačić Foto: Zagrebački maraton Matea Matošević Hačić

Po lijepom i ugodnom vremenu održalo se 27. izdanje Zagrebačkog maratona na kojem su po običaju nastupali naši članovi i članice među kojima se očekivano najviše istaknula Matea Matošević Hačić.

Za potrebe samih maratonaca realno je bio i koji Celzijev stupanj previše (pogotovo ako se usporede prijašnja dva izdanja), ali nije realno očekivati svake godine iste okolnosti i situacije.

Ono što je svakako bitno za istaknuti kako organizacijski ovo natjecanje iz godine u godinu očigledno napreduje, posebice to vrijedi za ovo izdanje gdje je bilo podosta novih stvari (uostalom dovoljno je reći da je nastupio rekordan broj trkača i trkačica!) i smjer u kojem se ide obećava i za neka iduća izdanja. No posvetimo se ovom aktualnom.

Matea će još jednom zapamtiti Zagrebački maraton po dobrom, bio je ovo njezin 4. nastup ovdje koji rezultatski možda nije najbolji (iako se radi o najboljem rezultatu ove sezone, i to značajno poboljšanje), ali svakako je lijep podatak kako je u sveukupnom poretku osvojila 3. mjesto, a u poretku hrvatskih trkačica je bila najbolja danas!

Vrijedi istaknuti i debitantski (završeni) nastup Antuna Pavelića, ciljem je ušao s 2:34:49 čime je sveukupno bio šestoplasirani, a drugi od Hrvata među kojima je najbolji bio Goran Grdenić s 2:26:21.

Sveukupno najbolji kod muškaraca bio je Kenijac Hosea Kiplegat Tuei (2:17:08), a kod žena Olivera Jevtić (2:37:11).

Vukančić najbolja 'građanka', Kožuhar drugi najbolji

Očekivano je najviše naših članova i članica nastupalo na utrci građana (5km) gdje smo kod žena imali pobjednicu upravo iz naših redova - Katarinu Vukančić! Novopečena hrvatska juniorska rekorderka na 10km zaslužila je to istrčavši 17:38 nakon čega je ciljem kod žena prošla njezina kolegica Sandra Šrut (18:07).

Kod muškaraca Zlatko Kožuhar je bio 2. s vremenom 15:27 dok je Petar Bratulić istrčao 15:25 za 4. mjesto. On je nažalost imao mali peh na startu s obzirom na pad, ali događa se i to.

Nisu oni bili jedini, svakako istaknimo da je u muškoj konkurenciji Domagoj Jakopović bio sedmoplasirani s 16:34, a Ivan Vukančić uspio je biti brži od 18 minuta s 17:59 za 10. mjesto, a radi se o dječaku 2003. godište.

Puno je tu još imena i nije realno da ćemo sve istaknuti, ali od onog što nam je poznato recimo da je naša trenerica Antonija Žalac trčala polumaraton za 1:37:48, a za pohvalu su i nastupi roditelji od naših atletičara ili atletičarki. Tako su uspješno polumaraton završili Tihomir Jakopović (1:48:08), Marina Vukančić (2:17:15) i Sandra Šmid (2:34:09).

Unaprijed isprika nekom od naših članova-članica ako nije spomenut, naime pregled u rezultate nema i informaciju o klubovima te je automatski teško pronaći sve i svakoga.

Čestitamo svima na uspješno završenim utrkama!

  • Natjecanje: 27. Zagrebački maraton
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 14.10.2018.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook