Međunarodna natjecanja

Konačno objavljene norme za Europsko mlađeseniorsko (U23) i juniorsko (U20) prvenstvo u 2019. godini

Vizuali za predstojeća velika natjecanja u 2019. godini Foto: EA Vizuali za predstojeća velika natjecanja u 2019. godini

Iako na stranicama Europske atletike još nije moguće naći spomenute standarde iz naslova, Hrvatski atletski savez na svojim je stranicama objavio dokumente koji se ne bi trebali razlikovati i kad EA službeno objavi na svojim stranicama.

Ono što je sigurno, Švedska je 'obećana zemlja' za juniore i mlađe seniore u idućoj godini jer su gradovi domaćini iz iste zemlje tj. Boras i Gavle. Potonji grad bit će domaćin za najbolje europske mlađe seniore i seniorke u razdoblju od 11. do 14. srpnja dok Boras čeka najbolje europske juniore i juniorke u razdoblju od 18. do 21. srpnja.

Kao što možemo vidjeti, za razliku od idućeg izdanja Svjetskog prvenstva za seniore i seniorke koje će biti u netipičnom terminu od kraja 9. do početka 10. mjeseca, ova dva natjecanja ostala su istim razdobljima održavanja i nije bilo senzacionalnih promjena.

Što se samih normi tiče, nema posebnih senzacija, generalno se može zaključiti da su za nijansu 'pojačani' rezultati, ali ima ponovno i nekoliko disciplina gdje se traži i malo slabija razina rezultata naspram prošlog izdanja.

Dokumente možete pronaći u linku ispod članka.

Bilo kako bilo, informacije su tu, a klubovima, trenerima i atletičarima ostaju da pokušaju ispuniti jednu od normi u pojedinim disciplinama. Naravno, svima želimo puno sreće i uspjehe u istom!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook