Međunarodna natjecanja

Razum (zasada) prevladao: IAAF se vraća normama za SP i Dohu 2019.

Službeni logo Foto: IAAF Službeni logo

Međunarodni atletski savez ipak je slijedom reakcija iz mnogih zemalja diljem svijeta (na vrijeme) shvatio da nisu spremni za uvođenje novog kvalifikacijskog sustava. Barem ne još.

Pisali smo već i ranije o spomenutoj temi, u međuvremenu se s navedenim sustavom rankinga i bodovanja natjecanja/rezultata gdje više norme nisu primarni sustav kvalificiranja već sekundarni (i bile bi zasigurno u drugom formatu naspram dosadašnjeg) praktički i krenulo.

No reakcije od mnogih atletskih saveza i samih stručnjaka nisu bile pozitivne i afirmativne tim više što je ostao dojam kako se u cijelu priču ušlo prebrzopleto jer ova ideja možda i nije loša, ali u nekoj drugačijoj provedbi i izvedbi naspram dosadašnje.

Srećom pa su na kraju i vodeći ljudi u IAAF-u odlučili da je bolje "ne srljati kao guske u maglu" već resetirati sustav i vratiti ga na 'tvorničke' postavke koje su ipak ovih godina provjereno i uspješno funkcionirale. Bilo bi dobro kada bi se istim principom vodili i za još jednu godinu ispred i Olimpijske igre, ali to je pitanje kojem ćemo se pozabaviti neki drugi put.

Više informacija može se pronaći u samoj objavi IAAF-a oko navedene tematike, a izlazak službenih normi predviđen je nakon 4. prosinca ove godine kada ih meritorno vijeće odobri.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook