Međunarodna natjecanja

VIDEO: Pravdica 23., Čukman 24. u Europi

Filip i Hrvoje Foto: AK Agram Filip i Hrvoje

Održao se kvalifikacijski tzv. "Dan Q" Europskog prvenstva gdje su nastupila naša dva člana.

I uz cjelokupno dobro iskustvo i školu koju sigurno imaju nakon današnjih nastupa, sigurno će im ostati žal za plasmanima u iduću krug natjecanja, Filipu Pravdici kada je u pitanju finale skoka u dalj te Hrvoju Čukmanu polufinale 400m prepone.

Filip je otvorio prvu seriju s neispravnim pokušajem da bi do ispravnih došao u drugoj i trećoj kada je skočio 7.47 i 7.52 i tako u konkurenciji od 30 skakača zauzeo 23. mjesto. Šteta je što možda nije uspio iskoristiti priliku u kojoj se u finale moglo proći sa skokom od 7.71, ali naravno da tako može razmišljati još niz skakača. Na koncu, treba biti zadovoljan što je dobio priliku za nastupom ovdje i on je u konačnici bio vrlo korektan.

S druge strane, Hrvoje je prvih 250 metara imao izvanrednu utrku da bi se dogodila tehnička greška koja je zapravo 'odnijela' ovu utrku u smislu nekog boljeg rezultata. Tako da 52.93 nije nešto što ćemo pamtiti, već više plasman od 24. mjesta. Za polufinale je na kraju trebalo istrčati 50.80.

No za njega ovdje priča nije gotova s obzirom na to da u petak očekujemo štafetu 4x400m gdje će on zasigurno nastupati, a ona je na rasporedu od 13:05h.

Čestitamo našim dečkima na debijima u Berlinu i Olimpijskom stadionu!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook