Međunarodna natjecanja

Najava EP u dvorani: IVANA LONČAREK puna optimizma uoči svog nastupa (VIDEO)

Ivana Lončarek Foto: Renato Branđolica/EA Ivana Lončarek

Dan poslije nastupa Ane Šimić, u subotu, u kvalifikacijama na 60m prepone u 13:51 po našem vremenu nastupa Ivana Lončarek. Trčat će se u 4 skupine i traže se najbrže 3 u svakoj uz 4 dodatne trkačice koje će izboriti plasman dalje po vremenu.

Kao što je Ana prije dvije godine pred Europsko dvoransko prvenstvo u Beogradu napravila određene promjene u svojoj karijeri, slično možemo reći sada i za našu novu članicu od ove godine (između ostalog i to je jedna od tih promjena) koja je nastupila u više utrka i ostvarila više pobjeda uz niz dobrih rezultata.

Nakon 2013. godine i 2017. godine, došlo je vrijeme za 3. nastup na ovom natjecanju. Podsjetimo, u 2013. godini trčalo se u Göteborgu i tada je rezultat bio 8.22. Četiri godine poslije u Beogradu je bila još ozbiljnija konkurentica ostalim djevojkama istrčavši 8.12 u kvalifikacijama za polufinale, a tamo je zaključno bila desetoplasirana što je pozicija nedaleka od finala.

Što se aktualne sezone tiče, u drugoj utrci ostvarena je norma za Glasgow s vremenom 8.23 (norma je bila 8.24) da bi nedugo zatim na dvoranskom seniorskom prvenstvu Hrvatske dodatno se poboljšala istrčavši 8.19, a uz to je sjajna bila i na 'čistih' 60 metara izjednačivši osobni rekord od 7.50 čime je uzela dvostruku krunu natjecanja.

Poslije toga smo u Istanbulu vidjeli dvije malo sporije utrke, ali zadnja utrka u Beogradu i novi SB od 8.17 razlog su za dodatni optimizam. To je već rezultat koji na ovoj visokoj međunarodnoj razini nije ni dalek od njenog osobnog rekorda 8.06.

Dan prije odlaska na press konferenciji sama je dala neka od svojih razmišljanja:

- Ovo će biti moje treće europsko prvenstvo i očekujem kako bih mogla i popraviti plasman od zadnji put kada sam bila 10. iako će konkurencija biti jača nego ikad. Svjesna sam kako ću za prolazak u finale vjerojatno morati trčati osobni rekord, a možda i ispod osam sekundi.

Sa svime izrečenim se slažemo i želimo joj da se stvari što bolje 'poslože' u Emirates Areni jer kada je Ivana u pitanju, u njezine ambicije i motiviranost ne trebamo uopće sumnjati. Sretno!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook