Međunarodna natjecanja

Pobjeda Brune Erenta na utrci Kupa Alpe – Adria u Austriji

Novi uspješan Erentov nastup Foto: AK Agram Novi uspješan Erentov nastup

Ove subote, 26. travnja, u gradiću Pernitz, 50 km južno od Beča, u okviru utrki Kupa Alpe – Adria, nastupilo je šestero naših članova.

Najveći uspjeh ostvario je Bruno Erent, pobjedom u utrci na 10 km. Postigao je rezultat 51:19, čak 2 minute i 43 sekundi bolji od vremena prolaska ciljem 3 tjedna ranije u Sinju, gdje je osvojio zlato na Prvenstvu Hrvatske.

Krenuo je oprezno te nakon prvog kilometra bio na 6. poziciji. Potom je ubrzao te u posljednjem krugu prestigao do tada vodećeg mladog mađarskog hodača Somu Kovacs-a. Brunin iznimno ozbiljan pristup ovoj zahtjevnoj atletskoj disciplini oslikava podatak kako tijekom utrke nije dobio niti jedno sudačko upozorenje za pridržavanje pravila sportskog hodanja.

U jakoj konkurenciji seniorki na 5 km natjecala se naša najbolja mlađa juniorka Antonela Golobić. Osvojila je 9. poziciju rezultatom 28:21. Za nju je to bilo novo vrijedno iskustvo i jubilarna 10. uspješno završena utrka izvan granica Hrvatske. Upornost se uvijek isplati te vjerujemo u nastavak njenih dobrih nastupa ove sezone.

U kadetskoj utrci na 3 km sudjelovale su mlade nade našeg kluba Katarina BreškovićJosipa Livaković. Nakon što su obje diskvalificirane na nedavnom prvenstvu Hrvatske u Sinju, bilo je zanimljivo vidjeti jesu li ostvarile tehnički i kondicijski napredak.

Možemo biti sasvim zadovoljni njihovim rezultatima jer je Josipa utrku bez pada u tempu, kao i bez sudačkih kartona okončala rezultatom 20:25, a Katarina isto tako, samo 30 sekundi kasnije.

S njima je na istoj distanci nastupio i Maksimilijan Međimorec, trostruki kadetski prvak Hrvatske prošle godine. U taktičkom nadmetanju postigao je rezultat 17:53, čak 57 sekundi bolji od ostvarenja u Sinju što oslikava veliku ozbiljnost pristupa treningu, koja će mu sasvim sigurno donijeti još bolje rezultate na sljedećim natjecanjima.

I na kraju vrijedi posebno istaknuti našu najmlađu natjecateljicu, 12godišnju Klaru Krenek, koja je ostvarila povijesni prvi nastup u mlađekadetskoj disciplini cestovnog hodanja na 2 km te će u atletske anale biti upisano njeno vrijeme prolaska ciljem (13:50). Naime, prošle godine, kad je ta disciplina uvedena na državno prvenstvo, nije bilo prijavljenih djevojaka.

Vjerujemo kako će za 2 tjedna (11. svibnja) na državnom prvenstvu u hodanju na cesti na Jarunu, biti održane sve utrke predviđene propozicijama, s obzirom na to da planiramo nastup naših natjecatelja u svim kategorijama.

Čestitamo našim hodačima i hodačicama na na osvojenim mjestima i rezultatima!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook