Međunarodna natjecanja

Hajsok sjajnim nastupom do seniorskog državnog rekorda na 20km!

Nova hrvatska rekorderka - Hana Hajsok Foto: AK Agram Nova hrvatska rekorderka - Hana Hajsok

U slovačkim Dudincama održalo se novo izdanje Dudinske päťdesiatke, odnosno mitinga i natjecanja gdje se isključivo održavaju discipline brzog hodanja.

Hrvatska je također bila zastupljena na današnjem natjecanju, četvero naših članova i članica 'ubilježilo' je svoje prve ovosezonske službene nastupe.

U svom prvom nastupu na izuzetnoj zahtjevnoj hodačkoj disciplini kao što je 20km, Hana Hajsok je odmah postavila novi državni rekord u konkurenciji seniorki! Od samog početka utrke bila je u pravom ritmu i ni u jednom trenutku nije pokazala znakove slabosti ili posustajanja.

U cilju je dočekana kako i priliči jednom hrvatskom rekorderu, a rekord od danas iznosi 2:06:26! Bravo za Hanu (inače studenticu Medicinskog fakulteta), prijašnji rekord Martine Strmečki-Stakor (također naše članice) popravila je za 3 minute i 24 sekunde. Odlično otvaranje i sjajan početak sezone za nju!

Bruno Erent ne samo da je prvi puta nastupao na 20km već je prvi puta uopće i nastupio kao natjecatelj u sportskom brzom hodanju. Debi je prošao vrlo dobro, ciljem je prošao u vremenu 1:58:43 i osvojio 14. mjesto.

Bruno se tek odnedavno odlučio posvetiti ovoj grani atletike i ako je već sada sposoban završiti utrku dugačku 20km sa spomenutim vremenom znači da će još bolji biti u nastavku sezone. Vjerujemo kako će današnji nastup poslužiti kao dodatna motivacija za iduće treninge te kako je ovo početak jedne lijepe hodačke karijere.

Malo je nedostajalo Ivani Renić na utrci dugačkoj 10km da postavi novi državni rekord, samo 2 sekunde! Nastupala je u konkurenciji starijih juniorki i u cilj ušla s 54:18 čime je osvojila 7. mjesto.

Podsjećamo, aktualni rekord je 54:16, datira iz 2013. u Tržicama, a tada ga je postavila upravo Ivana. No ako je već u ovom dijelu sezone Ivana bila blizu novog rekorda, možemo se nadati i priželjkivati kako će tijekom ove sezone u novom pokušaju biti uspješnija.

Na duplo kraćoj utrci (5km) Antonela Golobić je u mlađejuniorskoj konkurenciji u cilj ušla s vremenom 27:59 i osvojila 3. mjesto! Krenula je brzo i hrabro (prvi kilometar je odhodala za točno 5 minuta), ali kasnije očito nije uspjela zadržati istu brzinu.

Zanimljivo, Ivana i Antonela su na istom mitingu nastupale i prošle godine. U svakom slučaju, jedva čekamo iduće nastupe koji bi se trebali dogoditi u Sinju, za dva tjedna tamo će se održati državno prvenstvo na atletskoj stazi.

Čestitamo našem hodačkom kvartetu na današnjim nastupima!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook