Međunarodna natjecanja

Pada li sutra novi rekord?

Sutra je posljednji dan Europskog prvenstva do 23 godine, u 16:35 ponovno nastupa Matea Matošević!

 

Nakon sjajne utrke, rezultata i plasmana na 10000m nadamo se kako je ostalo još energije i snage za sutrašnji nastup na 5000m. Ne treba previše napominjati o kakvim se izuzetnim fizičkim naporima radi kada se trči jedna utrka takve duljine (a 10000m je zasigurno dugačka dionica) i kada slijedi nova uz samo dan odmora. Vijesti iz "tabora" su dobre, Matea se po zadnjim izvještajima odlično osjeća i izuzetno je motivirana za sutrašnji dan na kojem će ponovno pokušati postaviti novi rekord (mlađeseniorski, ali i seniorski!).

 

Prvi puta ove sezone na 5000m nastupala je u Varaždinu, bilo je to dvostruko natjecanje (Ekipno PH/Kup Hrvatske) na kojem je uvjerljivo pobjedila s 16:52,02. Nije se dugo trebalo čekati za novi nastup, a on je uslijedio dva tjedna kasnije u Izmiru. Jača konkurencija donijela je i puno brži rezultat, sa osvojenim sedmim mjestom postavila je novi mlađeseniorski rekord - 16:28,98.

 

Na sutrašnjoj disciplini prijavljeno je 19 natjecateljica. Zaista bi bilo nezahvalno ulaziti u nekakve detaljnije prognoze, no svi znamo koliko je iznosio prijašnji mlađeseniorski rekord na 10000m, točnije da je jučer poboljšan za više od minutu stoga optimizam mora postojati!

 

Prijenos na Eurosportu zasad je najavljen tek u 18:30, nadamo se kako već znate da je Europska atletska asocijacija svojom televizijom osigurala gledanje svih disciplina na prvenstvu. U slučaju da još niste sačuvali adresu, kliknite OVDJE i pogledajte zadnji dan Europskog prvenstva do 23 i nastup Mateje Matošević koji je po satnici predviđen u 16:35h!

 

Matea je već veliku stvar u Češkoj napravila, sve ostalo će samo biti jedan lijepi bonus, a mi joj želimo da ponovi jučerašnje izdanje i novu kvalitetnu utrku! Sretno!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook