Međunarodna natjecanja

Matošević sa 16:38,59 na 12.mjestu

Posljednjeg dana Europskog prvenstva do 23 godine nastupala je Matea Matošević na 5000m.

 

Pribojavali smo se umora i nedostatka snage nakon sjajnih 10000m, napomenimo i ne baš ugodne vremenske uvjete, tj. pretople vremenske uvjete.

 

No nećemo zato sada napisati rečenicu koja će glasiti da je Matea Matošević zauzela "tek" 12.mjesto s 16:38,59 u najdepresivnijim mogućem tonu već ćemo pohvaliti vrlo hrabru utrku u kojoj je Matea željela trčati više nego što je danas obzirom na sve okolnosti i mogla. Odlično se držala do polovice utrke kada je umor došao na "naplatu", ali nije zato došlo do predaje, dapače Matea je pred sam kraj utrke prestigla dvije konkurentice i u cilj ušla na 12.mjestu s 16:38,59! Inače je Matea imala najsporiji prijavljeni rezultat, ali zato je danas pokazala da svaka utrka vrijedi za sebe.

 

Već smo prije napisali jednu "izlizanu", ali razmislite li i istinitu rečenicu, a to je da je započetak veliki uspjeh nastupiti na ovako velikom natjecanju. Još veći uspjeh je kad poboljšate osobni rekord za više od minutu i istrčite drugu utrku na razini najboljih rezultata, što je upravo Matea napravila. Čestitamo joj na današnjem rezultatu i plasmanu! Prvenstvo je danas završeno, Matea može zadovoljna otići iz Ostrave, a mi se veselimo budućnosti i njenim još bržim utrkama!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook