Međunarodna natjecanja

Održano 1. izdanje Mediteranskog dvoranskog U23 prvenstva: Vukančić do novog osobnog rekorda

Katarina Vukančić, Filip Svalina i Tajana Židov Foto: AK Agram Katarina Vukančić, Filip Svalina i Tajana Židov

Sukladno najavama, u Miramasu (Francuska) održalo se prvo izdanje novog međunarodnog dvoranskog natjecanja za mlađe seniore i seniorke koje okuplja Mediteranska atletska unija.

U tom savezu djeluje i Hrvatska pa je i naša reprezentacija sudjelovala na ovom natjecanju, a od naših članova bili su to Katarina Vukančić, Filip Svalina i Tajana Židov.

Prva je nastupala Tajana na 800m i ciljem prošla kao sedmoplasirana u vremenu 2:14,47 što je malo sporije od prošlotjednih 2:13,56 kada je postala mlađeseniorskom prvakinjom Hrvatske. 

Zato je Filip išao brže od toga, i s 3:59,34 na 1500m zaslužio 10. mjesto, a i približio se aktualnom osobnom rekordu od prošle godine (3:58,40).

Katarina je išla kao jedna od zadnjih reprezentativaca po rasporedu na 1500m i pružila još bržu utrku tjedan dana poslije mlađeseniorskog dvoranskog prvenstva Hrvatske kada je osvojila čak dva zlata!

Istrčala je 4:35,45 što je njezin novi osobni rekord i sada se dodatno približila mlađeseniorskom rekordu Hrvatske u dvorani.

No bit će još prilika, a u ovoj utrci joj je pripalo 7. mjesto.

Čestitke našim reprezentativcima na ostvarenoj mogućnosti samog nastupa na ovom natjecanju te u konačnici na nastupima u Francuskoj!

  • Natjecanje: Prvenstvo Mediterana u dvorani do 23 godine
  • Mjesto: Miramas (FRA)
  • Datum: 19.1.2019.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook