Međunarodna natjecanja

Odlični nastupi na hodačkim utrkama Intercity kupa u Zagrebu

Na startu utrke Antonela Golobić i Ivana Renić Foto: AK Agram Na startu utrke Antonela Golobić i Ivana Renić

U subotu 12. listopada pratili smo međunarodno natjecanje Intercity kupa u kojem se svake godine u drugom europskom gradu održava utrka s ekipnim bodovanjem. Ove je godine domaćin bio Zagreb (iduće godine na rasporedu je Barcelona), a nastupilo je 25 natjecatelja iz 6 zemalja, okupljenih u 6 ekipa.

Utrka je bila zahtjevnog ali zanimljivog formata hodanja na stazi s vremenskim limitom od 60 minuta, pri čemu je rezultat prijeđena udaljenost. Ne treba zaboraviti kako se natjecanje odvijalo s prisustvom sudaca zaduženih za kontrolu pridržavanja pravila sportskog hodanja, odnosno kretanja bez primjetnog gubitka kontakta stopala s podlogom i s ispruženim koljenom u prvoj fazi koraka.

U okviru hrvatske ekipe sudjelovale su naše članice i to Ivana Renić, koja je postigla rezultat 10.250 m i Antonela Golobić sa samo 100 metara manje. Više nego dobar nastup za naše mlade članice polako vodi zaključenju jedne sjajne sezone za njih, s puno osvojenih medalja i postignutih rekorda te sudjelovanjem na natjecanjima u inozemstvu u čak 6 zemalja!

Pola sata ranije održana je utrka na 3.000 metara za kadete u kojoj smo pratili nastup četvero naših vrlo mladih atletičara. Ako na jednoj utrci svih četvero natjecatelja postigne osobne rekorde, ima puno razloga za zadovoljstvo. Posebice što su svi ciljem prošli u okviru 20 minuta, što je granica vrlo solidnih rezultata za kadetsku dob, a troje naših natjecatelja još su mlađi kadeti.

Katarina Brešković, koja je ove godine već ponosna vlasnica triju medalja s prvenstava Hrvatske, popravila je svoj osobni rekord u hodanju na stazi za 36 sekundi te je postigla lijepih 19:58. Primjetni su učinci treninga vrijedno odrađenih zajedno s malo starijim klupskim kolegicama!

Podjednak u poboljšanju svog najboljeg rezultata (za 28 sekundi) bio je Maksimilijan Međimorec, naš kadetski reprezentativac. Njegov vremenski učinak bio je 18:55, prvi puta ispod 19 minuta te je osvojio zlatnu medalju.

Nedugo zatim zajedno su ciljem prošli Jurica Stanko (19:59) i Ivan Gašpar (20:00), što je izvrstan napredak u odnosu na rezultate s finala kadetskog kupa održanog prije nepunih mjesec dana. Jurica je popravio osobni rekord za 1:52, a Ivan za više od dvije minute, točnije za 2:05.

Velike čestitke za naših šestero hodača koji su vrlo ozbiljno pristupili ovoj tehnički i kondicijski zahtjevnoj disciplini, koja istodobno osigurava odličnu osnovu za njihov budući sportski razvoj!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook