Međunarodna natjecanja

22. Zagrebački maraton: Matošević pobjednica utrke građana

Najbolji na 5km Foto: AK Agram Najbolji na 5km

Uspješno se održalo 22. izdanje Zagrebačkog maratona na kojem se od naših najviše istaknula Matea Matošević sa svojom pobjedom, ona je ostvarena na utrci dugačkoj 5km.

Uspješan vikend iza ambasadorice Matošević

U cilj je ušla s vremenom 16:33 i 'revanširala' se za jučerašnji poraz Christine Chepkemei (Kenija) koju je iza sebe ostavila za 9 sekundi. Osim uloge natjecatelja, Matea je danas na Zagrebačkom maratonu bila u svojstvu adidas ambasadora za trčanja. U dva dana jedno 1. mjesto i jedno 2. mjesto, odlično ostvarenje!

Četvrtoplasirana je bila Nikolina Hrelec istrčavši spomenutu dionicu za manje od 20 minuta, točnije 19:25. Nakon nje slijedi treća naša najbolja trkačica, a to je mlada Petra Štefanović koja je s 22:19 zaslužila svoje 11. mjesto.

Goran Grdenić bio je naš najbolji trkač u muškoj konkurenciji, utrčao je u cilj s 15:29 i tako zauzeo svoju poziciju na postolju kao drugoplasirani!

U najboljih deset plasirali su se i naši kadeti, Julijan Kralj i Zlatko Kožuhar! Julijan je ovaj puta bio brži istrčavši 16:42 (6. mjesto) dok je Zlatko odmah iza njega s točno istrčanih 17 minuta. Blizu najboljih deset bio je naš najmlađi član u ovom triju, Nikola Klarić (mlađi kadet još uvijek) je završio utrku na 11. mjestu (18:00).

Ovdje je nastupao i Jure Josipović, ali nažalost neuspješno s obzirom na to da je pogriješio kod okretanja i nekako ga 'promašio'. Događa se svima na svakom natjecanju, ne samo na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u cestovnom trčanju, koliko god su se neki trudili dokazati upravo suprotno.

Petero naših na polumaratonu

Na kraju su se 'kockice posložile' tako da nismo imali predstavnika u maratonu stoga smo pratili polumaraton. Kod žena su za naš klub nastupale Sanja Knežević i Maja Cota. Sanji je pripalo sveukupno 54. mjesto s 1:46:46 dok je Maja bila 66. u vremenu 1:49:22. Još bolje to izgleda u poretku ženske dobne kategorije od 40 do 44 godine, Sanja je 9., a Maja 12.!

Goran Murić bio je predviđen za nastup u maratonu, ali prema vlastitim riječima nije to bio njegov dan pa je ipak ušao u cilj na polovici utrke i završio polumaratonsku utrku kao 33. istrčavši 1:20:31. Sigurno da je on prije svih najmanje presretan ovim ishodom, ali ne bojimo se za Gorana, bit će još maratonskih utrka i novih prilika za bolje rezultate. Svatko ima pravo na loš dan, pa tako i on.

Blizu njega do svojeg plasmana došao je Zoran Poznanović, a radi se o 40. mjestu i istrčanih 1:23:17, za to je trebalo biti brži od 4 minute po kilometru (3:56, preciznije rečeno).

I za kraj nam ostaje spomenuti Mladena Meštrovića, kakva bi to utrka bila, a da njoj ne nastupa sveprisutni Meštar koji je danas kao 52. utrku završio s 1:25:39.

Ukoliko netko od naših članova nije spomenut u izvještaju, unaprijed isprika, 

Čestitamo svima na njihovim ostvarenjima!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook