Međunarodna natjecanja

VIDEO: Erent u Budimpešti 8. put postigao hrvatski rekord!

Novopečeni tata Bruno Erent ponovno rekordno! Foto: AK Agram Novopečeni tata Bruno Erent ponovno rekordno!

U subotu, 29.7.2018. petero atletičara Agrama nastupilo je u Budimpešti na 34. ediciji natjecanja „Honvéd Kupa“, u organizaciji atletskog kluba koji djeluje u okviru Sportskog društva Budapesti Honvéd.

Iako sredina ljeta nije pogodna za dugoprugaške rezultate, kasni večernji start ublažio je vremenske uvjete te su ostvareni dobri rezultati. Posebno to vrijedi za Brunu Erenta, koji je na 5.000m ishodao do 4. mjesta uz rezultat 21:26,29. Time je hrvatski rekord u ovoj disciplini popravio četvrti put u karijeri i to za znatnih 18 sekundi te pokazao kontinuitet napretka.

Tempo 4:17 po kilometru bez ijedne opomene za hodačku tehniku respektabilan je doseg, pogotovo što je njegova glavna disciplina ona najduža, a možda i najteža u okviru atletike - 50 kilometara. Podsjetimo, Bruno je ove godine po treći put popravio najbolji povijesni rezultat u toj disciplini (4;12:22), a drži i rekord u hodanju na 10.000m.

U istoj utrci nastupio je i Krešimir Hartl te postigao 28:20,17, čime je znatno poboljšao raniji osobni rekord (29:57,68) i uvrstio se na 3. mjesto tablica sezone te osigurao nastup na seniorskom kupu.

U ženskoj utrci u seniorskoj konkurenciji 14 hodačica nastupile su naše tri mlađe juniorke.

Eli Pevec potvrdila je svoju ovogodišnju odličnu formu i osvojila 4. mjesto sa 25:41,02. To je samo 8 sekundi sporije od hrvatskog rekorda kojim je ostvarila 11. poziciju na europskom mlađejuniorskom prvenstvu. Više nego dobar nastup imala je i Bruna Janček te ciljem prošla za 26:38,11, što je velikih 54 sekunde brže od njenog osobnog rekorda u cestovnom hodanju na 5 km.

Ovo je bio njezin prvi nastup na 5.000m na stazi i također je tako ostvarila pravo nastupa na seniorskom kupu. Na tom natjecanju nadamo se sudjelovanju „u punom sastavu“ hodačica jer je Klara Krenek ostvarila 28:40,44 i poboljšala osobni rekord u ovoj disciplini za čak minutu i pol.

Čestitamo našim atletičarima brzim hodačima na novom uspješnom međunarodnom nastupu!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook