Međunarodna natjecanja

Odličan nastup petero hodača u Mađarskoj uz novi mlađejuniorski rekord Rožmana

Bruno Rožman, Jurica Stanko i Eli Pevec Foto: AK Agram Bruno Rožman, Jurica Stanko i Eli Pevec

U nedjelju, 16. listopada 2016. godine je skupina atletičara našeg kluba nastupila u mađarskom gradiću Vasas pored Pečuha, na memorijalu legendarnog trenera Róberta Märcza.

Iako u pravilu vijesti o nastupima naših članova objavljujemo (skoro) i prije nego se dogode, ovaj put smo s objavom pričekali dok se nisu službeni rezultati pojavili na stranicama Atletskog saveza Mađarske. Pritom je glavna vijest da je naš kadet Bruno Rožman i šesti put ove godine postigao je hrvatski rekord.

Treći je to njegov rekord u kategoriji mlađih juniora te će dosadašnjih 51:46, koliko je postigao u Austriji krajem travnja, zamijeniti znatno boljim rezultatom 49:06 na (cestovnih) 10 km! Time je nadmašio i prijašnjeg rekordera Mijata Topala čiji je rekord (50:50) trajao skoro pa 20 godina.

Prvi put je netko iz naše zemlje, mlađi od 18 godina, hodao ovu distancu brže od 5 minuta po kilometru.

Pritom su i ostalih četvero naših članova imali zapažene nastupe. Na 5 km nastupio je mlađejuniorski prvak Hrvatske Jurica Stanko i rezultatom 26:24 znatnih 75 sekundi popravio osobni rekord.

I Eli Pevec hodala je 5 km te u prvom nastupu u ovoj disciplini ciljem prošla za 26:25 što je na koncu i službeni rezultat.

Na 3 km je Klara Krenek, rezultatom 17:22, popravila osobni rekord u cestovnom hodanju za 12 sekundi i osvojila 4. mjesto u jakoj konkurenciji 10 kadetkinja.

Krešimir Hartl, inače “vlasnik” mlađekadetskog hrvatskog rekorda u hodanju na 2 km, imao je prvi nastup na 3 km i rezultatom 15:40 bio je 6 sekundi brži nego na stazi u nastupu za reprezentaciju te osvojio 3. mjesto u konkurenciji 7 kadeta.

Vrijedi naglasiti kako je u Mađarskoj atletsko hodanje izrazito razvijeno te je na Olimpijskim igrama nastupilo čak sedmero hodača iz ove zemlje. Stoga možemo biti ponosni da naši mladi atletičari mogu ravnopravno nastupiti s Mađarima.

Čekamo korekciju rezultata od Pevec, a do tada čestitamo svima na postignutim rezultatima!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook