Međunarodna natjecanja

Odličan nastup hodača u Mađarskoj

Na okupu Foto: AK Agram Na okupu

U predgrađu Pečuha (Vasas) 19. listopada održano je natjecanje u sportskom hodanju, uz sudjelovanje petero atletičara našeg kluba.

Pečuh (Pécs) je jedan od najljepših srednjoeuropskih gradova, nositelj UNESCO-ve nagrade "Grad mira" zbog promicanja manjinskih kultura i tolerancije. U pomalo mediteranskom ugođaju na temeljima rimskog grada Sopianae, na trgu Széchenyi ističe se potpuno očuvana džamija paše Kazima. Sveučilište je osnovano 1367. godine, a na školovanju u Kadetskoj školi u tom gradu tri je godine proveo naš književnik Miroslav Krleža, čije ime nosi školski centar koji brine za obrazovanje snažne hrvatske manjinske zajednice.

U utrci na 10 km nastupio je Bruno Erent te ciljem prošao kao trećeplasirani, (43:35), samo 17 sekundi iza najboljeg mladog hodača Mađarske, Miklósa Srpa, čiji je osobni rekord na 20 km izvrsnih 1:28:17!

Na istoj distanci hodala je i Hana Hajsok te je postigla rezultat 56:22, još jedan znatan sportski uspjeh za jednako tako uspješnu studenticu Medicinskog fakulteta. Na 5 km po prvi put je nastupio kadet Jurica Stanko, a prolazak ciljem za manje od 30 minuta (28:22) znači odličnu najavu njegove prve mlađejuniorske sezone.

Izvrstan učinak na utrci ostvarili su i naši mlađi kadeti. U konkurenciji starijih kadeta Bruno Rožman osvojio je treće mjesto (14:25), a Eli Pevec dostigla je drugu poziciju kod kadetkinja (16:40).

Vrijedni organizatori imaju namjeru svakogodišnjeg organiziranja ovog natjecanja, u čast mađarskog hodača i trenera Róberta Märcza. Zanimljiv nagradni "fond" ove godine je sadržavao praktične i lijepe proizvode od drva koje je izradio lokalni stolarski majstor.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook