Međunarodna natjecanja

Sjajni Erent 'srušio' hrvatski seniorski rekord u hodanju star više od 43 godine! Mlađekadetski rekordi Pevec i Rožmana

Novi vrhunski hodački nastup - Bruno Erent Foto: AK Agram Novi vrhunski hodački nastup - Bruno Erent

Na atletskoj stazi stadiona u Goriziji, 26. listopada održano je natjecanje, 6° Trofeo Halloween di Marcia, koje se boduje i za Kup Alpe-Adria u sportskom hodanju. Sudjelovalo je šestero naših atletičara, koji su postigli tri hrvatska rekorda, četiri pobjede i jedan osobni rekord!

U kategoriji mlađih kadeta na 2.000 metara, u konkurenciji 9 natjecatelja prvi je ciljem prošao Bruno Rožman rezultatom 10:09.7, što je 54 sekunde brže od dosadašnjeg hrvatskog rekorda. Na istoj distanci je Eli Pevec također ostvarila pobjedu i rekord za mlađe kadetkinje popravila za 17 sekundi (11:13,0). Oboje naših mladih atletičara očito imaju osobine važne za ostvarivanje vrlo dobrih učinaka u sportskom hodanju.

Ivan Gašpar nastupio je u utrci kadeta na 4.000 metara i osvojio 4. mjesto, rezultatom 23:50.8. Ovaj trinaestogodišnjak je već osvojio tri medalje na prvenstvima Hrvatske u hodanju u kategorijama kadeta i mlađih juniora, a danas je imao prvi međunarodni nastup.

U utrci na 5.000 metara ukupno četvrta i prva u kategoriji mlađih juniorki bila je Antonela Golobić. U istoj utrci šesto mjesto je osvojila Hana Hajsok te ciljem prošla za 28:36,6, čime je za čak 59 sekundi popravila svoj do sada najbolji rezultat na ovoj distanci.

U posljednjoj utrci dana, između 18 natjecatelja na startu je bio i Bruno Erent, spreman da pokuša postići nešto uistinu nesvakidašnje – seniorski hrvatski rekord, koji je drugi na listi najdugovječnijih najboljih atletskih postignuća, jer ga je postavio Valerijan Pupavac u travnju 1971. godine.

Nažalost, Bruno je već nakon 400 metara ostao sam na čelu utrke u borbi s toplinom i vjetrom nepovoljnim za vrhunske dosege. Ali, tko je odlučan, teško ga je zaustaviti. Nakon 1.000 metara bilježi prolaz 4:30, potom 8:50 i na 3.000 odličnih 13:23.

Do kraja je održao duljinu i frekvenciju koraka i postigao 22:27.2, što je čak 18 sekundi bolje od dosadašnjeg rekorda. Pritom mu suci niti jednom nisu pokazali žutu pločicu upozorenja na pravila sportskog hodanja, što znači kako je bio cijelo vrijeme u potpunoj kontroli kretanja u okvirima definiranih pravila, što je izuzetno teško postići pri ovoj brzini.

Čestitamo našim atletičarima na odličnim rezultatima i novim rekordima!

  • Natjecanje: 6° Trofeo Halloween di Marcia
  • Mjesto: Gorizia (ITA)
  • Datum: 26.10.2014.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook