Međunarodna natjecanja

OBEĆAVAJUĆI POČETAK SEZONE Mrčić pobjednik memorijalne discipline visa, Vusić pobjednica s PB-om na dalju

Zadovoljni i sretni Filip Mrčić Foto: AK Agram Zadovoljni i sretni Filip Mrčić

Memorijal "Goran Subotić Tratinčica" održavamo već od 2. izdanja našeg Mitinga otvorenja sezone, kao posvetu našem prerano preminulom skakaču u vis i prijatelju.

Filip Mrčić odradio je već jedan olimpijski ciklus na našem memorijalu i ove godine imao je svoj 5. jubilarni nastup na njemu. U 2014. godini skočio je 1.75m, 2015. godine skače 1.94m, 2016. dolazi do 2.04 da bi prošle godine završio natjecanje s 2.07. Želja mu je bila samo jedna, započeti sezonu ovdje s barem 1cm boljim rezultatom jer kako i sam često kaže, voli skakati na ovom natjecanju.

Želja mu se višestruko ispunila s obzirom na to kako smo dobili novog pobjednika ove za nas posebne discipline i to sa skokom od 2.13m! Filip je krenuo s 1.95m i bio uspješan na 2.00, 2.04, 2.07, a prvi X dogodio se na 2.10. 

Za to vrijeme imao je sjajnu konkurenciju u isto jednom talentiranom skakaču u vis koji nam dolazi iz BiH, Maidu Redžiću. On je već 'opasno živio' od 2.07 koje preskače iz trećeg pokušaja kao i 2.10.

No Filip je imao dva neuspjela pokušaja na 2.13 da bi Redžić prije njega uspio preskočiti visinu (što je ujedno i nacionalni rekord juniorske kategorije za njih), ali taj trenutak kako da ga je dodatno potaknuo i naš član također preskače tu visinu u trećem pokušaju i vraća se na vodeću poziciju.

Nakon toga smo vidjeli barem po jedan dobar pokušaj od svakoga na visini 2.16, ali nešto moramo sačuvati i za iduća natjecanja. Gledali smo zaista zanimljivo nadmetanje ovih mladih visaša i sigurni smo kako bi i Goran uživao u ovom natjecanju danas.

Vrijedi spomenuti uz to kako je Mrčić ovime ispunio normu za Prvenstvo Mediterana do 23 godine na kojem prema propozicijama i stariji juniori imaju pravo nastupa, ali treba vidjeti za koju će se opciju odlučiti matični savez s obzirom na specifičnost ove mlađe dobne kategorije. Uz njih, imali smo diobu 3. mjesta, Axel Luxa i Samir Hodžić imali su jednak broj pokušaja i završili natjecanje na 2 metra tako da smo na postolju imali čak 4 čovjeka što je također jedna lijepa slika.

Kod ženskog skoka u vis poredak je bio takav da je pobjeda pripala Sari Ašćić (1.78), 2. mjesto Moniki Podlogar (1.75) i 3. mjesto Tihani Jeletić (1.72m).  

Nikad bolja Vusić do pobjede na dalju

Zanimljivo i dinamično bilo je na ženskom skoku u dalj gdje su se svako malo događale promjene u vodstvu, ali ona ključna dogodila se u 5. seriji kada je naša Rea Vusić skočila do 5.70 i tako preuzela vodstvo koje do kraja natjecanja nitko nije uspio ugroziti!

Imala je Rea skokove od 5.44 i 2x 5.49 što je bilo nedaleko od njezinog dosadašnjeg osobnog rekorda 5.54, ali očigledno ćemo na otvorenom nakon pomalo grčevite dvoranske sezone gledati Reu u još boljim izdanjima.

Nedavno je i na školskom natjecanju bila skočila 5.76, ali ipak to spada u onu sferu "neslužbenih" natjecanja i rezultata tako da je ovo pravo i službeno natjecanje gdje je tako naša članica zasluženo stigla do pobjede. Uz nju su se na postolju našle Daniela Pešić (5.65) i Dea Fackovič Volčanjk (5.58).

Ranije su još skakali daljaši gdje smo dobili dvostruke rekordere mitinga u liku Marka Čeke i Filipa Pravdice, ali pobjeda je ovaj puta pripala mlađem Čeki koji je uz 7.49 imao i skok od 7.38 dok je naš Filip tu bio malo slabiji.

Za skakača iz Knina radi se vrlo dobrom rezultatu koji je nedalek od njegovog najboljeg rezultata trenutno (7.65) dok je Filip pokazao da nakon slabije dvoranske sezone možemo očekivati bolju na otvorenom. Na postolju im se pridružio trećeplasirani Marko Prugovečki (7.43). 

  • Natjecanje: VIP Metronet Miting otvorenja sezone
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 5.5.2018.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook