Međunarodna natjecanja

ISPUNILI NORME Čukman i Malenica furiozno krenuli u sezonu na našem mitingu (VIDEO)

Hrvoje Čukman i Roko Malenica - Jesolo i Gyor čekaju! Foto: AK Agram Hrvoje Čukman i Roko Malenica - Jesolo i Gyor čekaju!

Iako je prognoza sugerirala sve samo ne lijepo vrijeme, dobili smo ga i ovaj puta, uvjeti su zaista bili više nego zadovoljavajući, štoviše, vrlo ugodni, a kao što smo već naveli kako su mnogi naši atletičari i atletičarke iskoristili to, moramo tu posebno istaknuti neke koji su pritom ispunili norme za međunarodna natjecanja u ovoj godini.

Nakon seniorskog kladiva imali smo posebno mlađejuniorsko, s ciljem da omogućimo Roku Malenici da dobije jedno natjecanje više i priliku za ispunjenjem norme Europskog mlađejuniorskog prvenstva. I nismo trebali uopće dugo čekati, štoviše, počela je prva serija, Roko se postavio, zavrtio i idealno po sredini bacio spravu tešku 5kg koja je letjela dok nije zastala na duljini od sjajnih 66.02 čime je debelo nadmašena norma od 61 metra!

Da se ne radi o slučajnom hicu potvrdile su nam i ostale serije gdje je u dva navrata ponovno prebacivao normu. Nema sumnje, Roko je posebna zvijer i ovo danas je bila prava demonstracija snage i tehnike, a najbolje od svega je što ima još prostora za većim daljinama. 

Ujedno je ovim rezultatom očekivano ostvario pobjedu, a na postolju su mu se pridružili Filip Antolković (51.84) i Urban Henigman (47.83). 

Nakon dvije godine ponovno smo u našem programu imali 400m prepone, a tu nam je cilj bio omogućiti Hrvoju Čukmanu jednu utrku više kako bi čim prije mogao izboriti normu za Prvenstvo Mediterana do 23 godine.

Hrvoje nije razočarao, štoviše, bio je odlučan, hrabar, precizan i beskompromisan (pogotovo kada se uzme u obzir da mu je ovo bio prvi ovosezonski nastup na 400m prepone) i zapravo je od prvog metra djelovao kao trkač koji ovdje ide prema pobjedi i što boljem rezultatu.

Tako je na kraju i bilo, semafor je pokazao 51.47 i možemo reći kako nikad nije imao bolje otvaranje! Rezultat koji nije uopće daleko od osobnog rekorda od 50.92, a dovoljno je brži od norme za spomenuto Mediteransko mlađeseniorsko prvenstvo (52 sekunde).

Vrijedi i spomenuti poboljšanje rekorda mitinga koji je upravo on držao.

Želimo mu još ovakvih prezentacija u nastavku sezone, a 2. i 3. mjesto pripalo je Petru Hribaršeku (52.86) tj. Janu Jamniku (53.52). 

Čeh blizu rekorda mitinga u bacanju diska

Spominjali smo kladivo pa je red spomenut još neke bacačke discipline, vrlo dobar rezultat ostvario je u bacanju diska Kristijan Čeh (59.84) čime je pobjedio dok su 2. i 3. mjesto osvojili Tadej Hribar te naš povratnik, Arijan Islami. Gost iz Novog Mesta bacio je do 57.18, a naš član je ostvario solidnih 53.29 što je s obzirom na sve što se događalo unazad godinu dana, vrlo lijepo otvaranje sezone, a ujedno i norma za Prvenstvo Mediterana do 23 godine, kao i Čukman. O tome više u posebnom članku.

Kugla kod seniorki ponudila je pobjedu Gorane Tešanović, također jedna iz one ekipe "stalnih gostiju" (rado viđenih, naravno), ona je u zadnjoj seriji potvrdila pobjedu hicem od 13.20, a Tadea Lažeta (12.68) i Darinka Đuričković (11.37). Vrijedi tu istaknuti i našu kadetkinju Luciju Leko koja je bila na korak do postolja, ali s hicem od 10.20 (a radi se o kugli težoj 1kg) pokazala je da bi onu lakšu spravu trebala bacati još dalje nego sad.

Trčale su se i štafete, naša ženska u sastavu Wanda Haber, Karla Puljko, Marta Bošnjak i Eva Mačković istrčala je rezultat sezone od 48.42 dok je kod muškaraca najbrža bila štafeta Zagreb Ulixa (Prugovečki, Šakota, Prebeg i Jurjević) s 43.43. 

Čestitamo normašima i ostalim natjecateljima na svemu ostvarenom tijekom subote na natjecanju!

  • Natjecanje: VIP Metronet Miting otvorenja sezone
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 5.5.2018.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook