Međunarodna natjecanja

Novi hrvatski rekord za kraj uspješne 2018: ŠRUT prva juniorka ispod 37 minuta na 10km!

Sjajna Sandra Šrut na isteku 2018. godine Foto: AK Agram Sjajna Sandra Šrut na isteku 2018. godine

Prva prava atletska godina Sandre Šrut dobila je svoj "šećer na kraju" s novim hrvatskim juniorskim rekordom na cestovnih 10km.

Nastupala je u Lee Valey Veloparku koji je inače u sklopu još većeg kompleksa Olimpijskog parka kraljice Elizabete, a sam grad je naravno, London.

Ujedno je to i lijepa simbolika postići jedno novo vrhunsko ostvarenje poput hrvatskog rekorda za juniorke (U20), u gradu gdje su se održale pretposljednje Olimpijske igre i gradu koji osim toga općenito pamti mnoga, mnoga postignuća.

Pamtit će ga i Sandra sa svojom utrkom kojom je bila brža od upravo nedavno postavljenog rekorda od strane njezine kolegice Katarine Vukančić prije malo manje od 3 mjeseca u Novigradu.

On je iznosio 37:05, a Sandra ga je sad poboljšala za još 31 sekundu, istrčala još boljih 36:34 i tako dodatno pomaknula granice kada su hrvatske juniorke na 10km u pitanju.

Osim toga, istaknimo kako je spomenutim rezultatom bila i sveukupno najbrža žena na ovoj distanci tako da osim rezultata pamtit ćemo i plasman, odnosno pobjedu!

Sjajno ostvarenje vrijedno svake čestitke, ne samo za taj rezultat, već za cjelokupnu 2018. godinu gdje nas je zaista mnogo puta oduševila pa tako i danas. Bravo!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook