Međunarodna natjecanja

Božićni miting u Brežicama za novi osobni rekord Hercigonje

Jurica Hercigonja istaknuo se u Brežicama Foto: AK Agram Jurica Hercigonja istaknuo se u Brežicama

Osim tradicionalnog Dinamovog skakačkog mitinga u Zagrebu, Brežice također imaju svoj miting u ovo vrijeme (samo dan ranije, obično petkom) već duži niz godina na kojem s vremena na vrijeme nastupaju i naši članovi. U ovom slučaju nam je to bilo zanimljivo i radi toga što su nastupali neki koji bi (po svemu sudeći) trebali to i postati u 2019.

Skok u vis donio je 4. mjesto za Juricu Hercigonju koji je tako značajno poboljšao svoj osobni rekord ne za jednu znamenku kada su centimetri u pitanju, već dvije.

Počeo je na 1.50m i uspješno sve isprve preskakao, uključivši visinu 1.80m. 'Zapeo' je tek na 1.84 metara, ali i ovako može i treba biti zadovoljan. Osim njega, Roko Spaseski Baburek (koji s dvojnim državljanstvom može nastupati i za nas, ali i za svoj klub Brežice) je ostvario 5cm slabiji rezultat i tako bio sedmoplasirani.

Osim njih, Stjepan Augustinov je bio 8. u istoj disciplini (1.70m), Bernarda Maslać 3. na skoku u dalj (5.01 u prvoj seriji) te Franka Josipović 15. na skok u vis (1.30m), a to su sve mladi atletičari tj. atletičarke koji bi trebali iduće sezone postati članovi našeg kluba, ali i o tome ćemo sve u svoje (službeno) vrijeme.

Čestitke svima!

  • Natjecanje: Božični miting 2018
  • Mjesto: Brežice (SLO)
  • Datum: 23.12.2018.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook