Međunarodna natjecanja

Nastup hodača u Kopru – Festina lente!

Koper Foto : ayurveda-koper.com Koper

Skupina naših hodača iz snijegom zametenog Zagreba se zaputila na jug Slovenije, gdje se 15. prosinca održao 34. Koprski tek, u okviru kojega i 5. natjecanje za Juniorski hodački kup Alpe Adria. Svi naši natjecatelji nastupili su na distanci 3.000 metara, na vrlo lijepoj obnovljenoj atletskoj stazi.

Trenutna faza treninga i jak vjetar nisu bili okvir za „lov" na rezultate pa su utrke korištene kao vježba taktike i tempa, izuzetno bitnih faktora uspjeha nastupa na dugoprugaškim natjecanjima. Utrka u najvećoj jadranskoj kontejnerskoj luci, a nekad davno grčkom gradu Aegida, odnosno Capris za vrijeme Rimljana, poslužila je tako za usvajanje drevnog znanja navedenog u naslovu, u prijevodu „požuri polako".

Pritom je svatko od naših hodača imao odličnog partnera za taktičke i tehničke vježbe. Matej Anđelić imao je pored sebe veteranskog svjetskog prvaka Fabia Ruzziera, a Mateo Ćosić višekratnog prvaka Hrvatske Želimira Haubriha. Prednost je ovaj put bila na strani iskusnijih, ali i naši dečki su odlično hodali te je Matej ciljem prošao u vremenu 15:19,0, a Mateo za 16:08,9. To je vrlo dobra osnova za daljnji napredak, ako nastave dobro trenirati tijekom zime.

Naše djevojke nastupile su zajedno s mlađim atletičarkama iz Slovenije i Italije, zemlje u kojoj je hodanje u mlađim kategorijama na vrlo visokoj razini. Zlatne medalje u Italiju donijele su juniorka s predzadnjeg Svjetskog kupa i mlađa juniorka s Olimpijskih igara mladih, a ove godine ostvaren je i rekord Italije u kadetskoj kategoriji na 3.000 metara, 13:16,67!

U utrci u Kopru nastupila je Laura Silli, jedna od najboljih mlađih kadetkinja Italije, ali je, kao i nedavno na Jarunu, naša kadetkinja Antonela Golobić bila brža od nje te ciljem prošla za 16:32,0 te ostvarila pobjedu u svojoj kategoriji.

Nastupila je i Katarina Štrk i postigla 20:50,9, što je samo 5 sekundi sporije od njenog osobnog rekorda te je bila brža od slovenske seniorke Mojce Cah.

U otvorenoj kategoriji juniorki i starijih mjesta na postolju osvojile su Ivana Renić (16:28,0), Martina Strmečki Stakor (17:26,8) i Josipa Čičak (19:21,3) što su za sve tri osobni rekordi, a pritom su dobro tempirale utrku kontroliranim startom i postupnim ulaskom u održivu brzinu hodanja.

Ovom utrkom okončana je prva sezona redovitog treniranja hodanja u našem klubu, a za iduću godinu postavili smo nove izazove dodatnog napretka. Najvažnija natjecanja održavaju se već u travnju za što namjeravamo dobro pripremiti naše mlađe juniore i juniore te uvježbati i skupinu mlađih natjecatelja, koja se već polako formira.

Čestitamo našim hodačima na postignutim rezultatima!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook