Međunarodna natjecanja

Meštrović i Galić novi dvoranski rekorderi Hrvatske u polumaratonu i maratonu

Messe Wien Foto : fcp.at Messe Wien

Iza nas je definitivno jedan zanimljiv i šarolik vikend - nakon subotnjeg natjecanja "Zagrepčanka 512" gdje se trčalo (bolje reći penjalo) po stepenicama, nedjelja je ponudila prvi Dvoranski maraton koji se održao u Beču.

Održale su se tri utrke s različite duljine. Radi se o utrci na 10km, polumaratonskoj i naravno, maratonskoj utrci. Spomenuli smo lokaciju, ali biti ćemo još precizniji i reći kako se radi o objektu naziva "Messe Wien" koje je inače najvažnije mjesto za sajam u Austriji. Stoga možete pretpostaviti kako se radi o velikoj i prostranoj građevini, površine 15 hektara i otprilike 70 000 kvadratnih metara. Po nekim slobodnim procjenama može primiti i preko 25 000 ljudi u istom trenutku. 

Organizatori su u objektu postavili jedan krug duljine 2637 metara što bi značilo kako su polumaratonci trebali istrčati 8 takvih krugova, a maratonci (logično) dvostruko više. Osim toga, uvjeti za utrku su bili idealni, bez ikakvog vjetra ili nagiba. K tome pridodajte stalnu i nepromjenjivu temperaturu, u ovom slučaju je to bilo idealnih 15 Celzijevih stupnjeva. Naš dvojac je upravo to iskoristio na najbolji mogući način.

Marin Galić je nastupao u maratonu, a Mladen Meštrović u polumaratonu. U konkurenciji od 162 maratonaca Marin je u cilj ušao kao 78. s odličnim postignutim vremenom, radi se o 3:17:51! Meštar je također oduševio, na polumaratonskoj utrci očekivano je bilo još više natjecatelja (226), a on je završio među deset najbržih natjecatelja. Osvojio je 9. mjesto s istrčanih 1:17:31!

Njih dvojica su bili naši jedini hrvatski trkači na ovom natjecanju i samim time su postavili nove dvoranske državne rekorde u polumaratonu odnosno maratonu. Naravno, evidencija istih se ne vodi, ali tko zna, nastavi li se ovaj trend, možda jednog dana... U svakom slučaju, radi se o jednoj zanimljivoj ideji koja je očito i jednako uspješno izrealizirana.

Na internetu smo tražeći podatke pronašli i aktualni video koji kratko traje, ali možda će nekom još bolje dočarati "dvoransku atmosferu" :

Čestitke Marinu i Mladenu na sjajnim istrčanim rezultatima!

  • Natjecanje: 1. Dvoranski maraton
  • Mjesto: Beč
  • Datum: 16.12.2012
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook