Međunarodna natjecanja

Najava za Europsko prvenstvo u Krosu

Vikend koji je pred nama donosi nam posljednje veliko natjecanje u 2011., a to je Europsko prvenstvo u krosu. Hrvatska će imati 10 predstavnika od kojih je četvero iz našeg kluba. Natjecanje se održava u slovenskom gradiću Velenju u nedjelju 11.prosinca i na njemu će nastupiti većina najboljih dugoprugašica i dugoprugaša starog kontinenta.

 

U utrci mlađih seniorki nastupiti će Matea Matošević na stazi dugoj 6070m. Mateji će ovo biti treći nastup na ovakvom natjecanju jer je prije nekoliko godina vrlo uspješno nastupila u juniorskoj konkurenciji. Sigurni smo kako ni ovogodišnji nastup neće biti ništa slabiji jer je Matea u izvrsnoj formi što je pokazala na prvenstvu Hrvatske u Vrbovcu.

 

U konkurenciji mlađih seniora imati ćemo čak dva predstavnika, Gorana Grdenića i Brunu Erenta. Oni će trčati stazu dugu 8170m. Goran i Bruno su po drugi put zaredom osvojili zlato i srebro na prvenstvu Hrvatske u konkurenciji seniora te će odlaskom na ovakvo veliko natjecanje sigurno „zaraditi“ veliko iskustvo koje će pridonijeti u njihovom daljnjem razvoju.

 

Za kraj predstavljamo našu četvrtu predstavnicu na Europskom prvenstvu u krosu. Riječ je o Sari Vilić, novom imenu u atletskim krugovima, ali itekako poznatoj u triatlonskim. Sara je uvjerljivo slavila na prvenstvu Hrvatske u konkurenciji juniorki u dresu AK Rudolf Perešin, no u našem klubu trenira već nekoliko mjeseci i od 1. siječnja službeno postaje našom članicom. Na ovom natjecanju trčati će juniorsku utrku dužine 3970m i uopće ne sumnjamo kako će tamo dati sve od sebe, baš kao što daje na svakom treningu.

 

Preporučujemo vam da za više informacija o samom natjecanju posjetite službenu stranicu.

 

Želimo svim hrvatskim natjecateljima puno sreće, te hrabar i borben nastup!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook