Međunarodna natjecanja

Hrabro i borbeno na EP u krosu

Slovenija je bila domaćin 18. Europskog prvenstva u krosu gdje su nastupali i hrvatski reprezentativci, a nas su najviše zanimali nastupi Mateje Matošević, Sare Vilić, Gorana Grdenića i Brune Erenta.

 

Matea Matošević naš je atletičar s najviše iskustva na ovom natjecanju. Prvi svoj nastup ostvarila je u Italiji 2006.godine i zauzela 85.mjesto u konkurenciji juniorki. Novi nastup uslijedio je 2 godine kasnije u Belgiji gdje ponovno nastupa u konkurenciji juniorki i osvaja 45.mjesto. Tako dolazimo do današnjeg nastupa gdje je u konkurenciji mlađih seniorki ostvarila svoj najbolji plasman ušavši u cilj na 23.mjestu! Za takav odličan plasman trebalo je istrčati točno 21 minutu!

 

Sara Vilić možda nema toliko iskustva, ali to ju nije spriječilo da u juniorskoj konkurenciji istrči sjajnu utrku! Buduća članica našeg kluba na prvom prolazu je bila na 53.mjestu, ali je zato je na samom kraju stigla čak do 37.mjesta istrčavši 14:17! Izvrstan nastup naše vrlo poznate triatlonke, ali ne sumnjamo kako je ovo više nego vrlo dobra najava i jedne atletske karijere.

 

U konkurenciji mlađih seniora imali smo čak dvojicu naših predstavnika! Goran Grdenić i Bruno Erent zasigurno su svojim odličnim nastupima na pojedinačnim PH u ove dvije godine zaslužili nastupati na ovom natjecanju. Prvi puta su nastupali na jednom ovako velikom natjecanju kao što je Europsko prvenstvo u krosu i vjerujemo kako će im današnji nastupi puno značiti u daljnjem tijeku karijere. Uostalom, slično govori i predsjednik EAA, Hansjörg Wirz. Njegovu izjavu možete pročitati kliknete li OVDJE. Vratimo se rezultatima - Goran je danas bio nešto brži, zauzeo je 88.mjesto s istrčanih 26:18 dok je Bruno u cilj ušao s 26:45 i završio svoj nastup na 92.mjestu.

 

Nastup na ovako velikim međunarodnim natjecanjima nije privilegija i čast koju svatko može izboriti i samim time izuzetno smo ponosni na naše atletičare. Nakon toga slijede i odlični rezultati što nas čini još ponosnijima. Velike čestitke na današnjim nastupima i postignutim rezultatima!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook