Međunarodna natjecanja

Najava EP u dvorani: ANA ŠIMIĆ traži put prema novom finalu (VIDEO)

Ana Šimić Foto: Renato Branđolica/EA Ana Šimić

Ana Šimić prošlogodišnje Europsko dvoransko prvenstvu 2017. može pamtiti po više dobrih stvari, u njezinoj karijeri pred to natjecanje dogodile su se određene životne promjene i u Beogradu smo je gledali na visokoj razini, posebice u kvalifikacijama.

Tada je skočila 1.90m što je bila dostatna visina za prolazak dalje. U finalu je bila samo centimetar slabija i zauzela je 7. mjesto. Od tada do sada zadržala  je ovu visoku razinu rezultata i sada u Škotsku dolazi s 1.91 metara, rezultatom postignutim otprije mjesec dana.

Do tada je bilo ponešto varijacija u rezultatu i formi, ali ovi zadnji nastupi djelovali su dobro i Ana zasigurno djeluje kao skakačica koja može ponoviti ove rezultate iz Beograde, a realno i više od toga.

Nedavno je to i potvrdila kao brončana s Balkanskog prvenstva kada je preskočila 1.90m, a na nedavno održanom Otvorenom prvenstvu Zagreba vidjeli smo kako i dalje ima tu visinu i da će kao i uvijek tu presuditi nijanse. Ne samo u njenom slučaju, već u slučaju svih skakača, naravno.

Zato su tu uvijek nezgodne kvalifikacije, a tim više što trenutačno imamo čak 26 prijavljenih natjecateljica što je zaista jako velik broj tim više kada se pogleda odaziv u nekim drugim tehničkim disciplinama gdje će se puno lakše moći proći dalje.

Sve u svemu, vodit će se tu velike borbe jer na dvoranskim natjecanjima ne prolazi u završnicu najboljih 12 već najboljih 8. A još k tome je zadana kvalifikacijska norma (koja garantira finale) visokih 1.96. Možemo očekivati kako će i manja visina biti dovoljna za finale te da bi mogao prevladati i kriterij broja pokušaja, ali u neke dublje prognoze ne treba ulaziti.

Ani je najbitnije da u 'gomili' skakačica pronađe svoj mir i koncentraciju za skokove te u tom slučaju ne trebamo sumnjati da ćemo imati novi razlog za veselje. Sretno!

Raspored kvalifikacija planiran je za petak, u večernjem programu tj. od 20h po hrvatskom vremenu.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook