Međunarodna natjecanja

Miting otvorenja sezone 2018. istinskog je međunarodnog karaktera i velike kvalitete u jednom natjecanju

Jedan od vizuala Foto: AK Agram/Tomislav Može Jedan od vizuala

Naš miting ove godine poprimio je zaista pravo naličje jednog međunarodnog natjecanja gdje nam dolazi puno kvalitetnih atletičara i atletičarki diljem svijeta!

Odmah na početku u 14h u akciju nam se vraća naš stalni gost, Domingos Wanger, vrhunski kladivaš iz Brazila koji broji više naslova prvaka Južne Amerike, a radi se o finalistu OI kao i sudioniku Svjetskog prvenstva. Uz njega ćemo pratiti i člana Dinamo-Zrinjevca, Matiju Gregurića, nekadašnjeg svjetskog mlađejuniorskog prvaka. Nakon njih će bacati kladivaši, ali mlađi juniori (5kg), neki od njih zasigurno 'hvataju' normu za Europsko mlađejuniorsko prvenstvo.

Od tehničkih disciplina izuzevši jakog kladiva, disk će nam dodatno pojačati svjetski juniorski prvak i europski juniorski doprvak te ovogodišnji pobjednik mlađeseniorskog Zimskog bacačkog kupa, Martin Marković, također član Dinamo-Zrinjevca. Nakon duže pauze radi ozljede na terene se polako vraća i naš član Arijan Islami.

Sjajnu konkurenciju imamo na 400m prepone gdje će naš 5. junior Europe, Hrvoje Čukman, trčati svoju prvu ovosezonsku utrku u spomenutoj disciplini. Kod žena nam stiže gošća iz Slovenije, sjajna Agata Zupin, europsko juniorska doprvakinja i ona je tu izraziti favorit. Osim nje, očekujemo nastup naše članice Wande Haber Zelanto, a uz nju će biti još jedna kvalitetna domaća trkačica iste discipline, Ida Šimunčić iz Križevaca. 

Bez daljnjega, pravi spektakl očekuje nas na 600m gdje je odaziv nevjerojatno dobar i očekuju nas 2 skupine. Prva će biti popunjena s onim mladim i potentnim trkačima (neki i debitanti) dok u drugoj slijedi potpuni show u kojem očekivano od hrvatskih predstavnika najbolji rezultat ima naš europski juniorski prvak, Marino Bloudek, ali neće mu biti nimalo lagano jer se iz Slovenije najavio nekadašnji europski juniorski doprvak i europska mlađeseniorska bronca na 800m Žan Rudolf.

Uz nekoliko trkača izvan zemlje, posebno tu vrijedi istaknuti našeg člana Svena Cepuša koji je također zasigurno spreman za novu veliku utrku, a vjerujemo da će mu se istim motivom pridružiti npr. David Šalamon i Rudolf Kralj. Ovo je potencijalno utrka za hrvatski juniorski rekord, vidjet ćemo može li se to zaista i dogoditi. Evo kako su Bloudek i Cepuš izgledali prije malo manje od dvije godine...

Stižu nam i trkačice na 1500m (Ž) iz Njemačke gdje nam je također još jedna gošća iz Slovenije, super kvalitetna Maruša Mišmaš.

Kao što smo najavili, u Zagreb stiže i legendarni Said Aouita s atletičarem iz Ujedinjenih Arapskih Emirata kao i atletičarkom Tunisa. Uistinu daleke zemlje.

Zaključno, posebna disciplina za nas će po običaju biti memorijal skoka u vis gdje ćemo vidjeti može li Filip Mrčić stići do svoje prve pobjede ovdje na otvaranju svoje sezone na otvorenom ili će mu netko iz susjednih zemalja zaprijetiti i ostvariti pobjedu.

Vis će se sigurno skakati preko 2 metra, vidjet ćemo do kuda dečki daleko mogu stići. Isto tako ćemo vidjeti koliko mogu i daleko letjeti, Filip Pravdica nakon solidnog otvaranja sezone s 7.40 sigurno traži još bolje skokove, a bit će zanimljivo pratiti nadmetanje s Markom Čekom koji je već u dvorani osigurao normu za Svjetsko juniorsko prvenstvo.

Nije to sve, puno je tu još imena i informacija, a sve to možete otkriti u preliminarnim startnim listama.

 

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook