Međunarodna natjecanja

Memorijal "Goran Subotić Tratinčica" 2017: Ranjeni Melon do obrane naslova pobjednika, Mrčić tik do njega

Ništa ga nije spriječilo - Alen Melon Foto: AK Agram Ništa ga nije spriječilo - Alen Melon

Posebna disciplina za nas godinama je muški skok u vis i drago nam je kako smo i ove godine imali jednu vrlo dobru startnu listu iz koje su nam se isprofilirala 3 hrvatska skakača u vis.

Prva zvijezda zasigurno je bio Alen Melon iz AK Istre koji nam je za ovo natjecanje stigao iz Splita i odmah se nakon njega vratio tamo, a pritom vrijedi istaknuti kako je večer prije natjecanja imao svojevrsnu nezgodu na desnoj ruci koja ga je u jednom dijelu kočila u smislu još kvalitetnije izvedbe.

No nakon prošle godine i rekorda mitinga sam je najavio ponovni dolazak, u međuvremenu ga tijekom ove godine u više navrata potvrđivao i na kraju održao svoju riječ, došao te ostvario pobjedu skočivši 2.15m! Tu je stao i nije išao više radi spomenutih problema i rizik stvarno nije bio više potreban.

Vrlo simpatičan trenutak vidjeli smo na proglašenju u kojem tradicionalno sudjeluju članovi obitelji Subotić. Tada je Melon pobjedu podijelio s Goranovim nećacima koji su to svesrdno prihvatili i s obzirom na to da je vis ujedno bio i posljednje proglašenje, dobili smo vrlo lijep trenutak.

Filip Mrčić sezonu na otvorenom otvorio je s 2.07, bio je dobar i na 2.10 (posebice na posljednjem pokušaju), ali ima još dovoljno vremena za još veće visine, ovo danas je bio je jedan vrlo dobar nastup za otvaranje. Na postolje nam se kao brončani vratio Noah Luca Matacun koji je ovdje skočio 2.04m.

Zahvaljujemo pobjedniku i medaljašima na nastupu kojim su uveličali značaj ove discipline kao i ostalim sudionicima za koje vrijedi isto.

Prije muškog visa imali smo i ženski koji je Ana Šimić radi ozljede morala propustiti tako da je priliku iskoristila Lara Omerzu i sa skokom od 1.74m odnijela pobjedu, a 1.70m (s boljim pokušajima) Mance Žagar i Nike Plankar bilo je dovoljno za mjesto na svečanosti proglašenja.

Čestitamo svim visašima i visašicama!

  • Natjecanje: 6. Miting otvorenja sezone - Memorijal "Goran Subotić Tratinčica"
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 6.5.2017.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook