Međunarodna natjecanja

Metronet Miting otvorenja sezone 2017: Žunić, Horvat, Wagner i Marcelino opravdali sva očekivanja!

Stipe Žunić i Ivan Horvat u izvrsnim izdanjima za ovaj dio sezone Foto: AK Agram Stipe Žunić i Ivan Horvat u izvrsnim izdanjima za ovaj dio sezone

Vrijeme kao da se odlučilo smilovati našem natjecanju i u relativno dobrim uvjetima (s obzirom kakvo je vrijeme bilo ovaj tjedan) glavne zvijezde mitinga demonstrirale moć i snagu.

Ivan Horvat realno je imao malo problematičniju situaciju s obzirom na prisutnost vjetra, ali u tri skoka napravio je sjajan posao i nastavio podizati formu. Prije desetak dana u Osijeku je krenuo s 5.40, a danas je prvo skočio 5.20 i odmah dignuo letvicu na 5.50, visinu koju preskače odmah iz prvog pokušaja!

Ovaj sjajni motkaš i sam je kasnije objasnio da je išao na tzv. taktiku "svježine", naime s obzirom na broj natjecatelja i početnu visinu kojom se započinjalo, odlučio je odmah se uključiti u natjecanje bez ikakvog isprobavanja na visinama što mu je na kraju i donijelo rekord našeg mitinga.

U trenutku kad je Ivan završio, započela je sjajna muška kugla gdje je Stipe Žunić bio na visokoj razini koja je rezultirala s čak 3 hica preko 21 metra! Takvu kuglu teško da gledate svaki dan, a danas je najdalje letjela do 21.27 što uopće nije daleko od hrvatskog rekorda kojeg je postavio prije cca mjesec dana u Splitu (21.45).

Nedžad Mulabegović uspio je baciti 19.42 za 2. mjesto, a na postolju se pridružio Matija Carek sa 17.98. Iz našeg kluba nastupali su Demir Kolarević (16.88) i Luka Medvidović (12.91). 

U samom startu sjajno je bilo seniorsko kladivo gdje rekorder Domingos Wagner nije uspio ponoviti prošlogodišnji uspjeh, ali svejedno, 74.39 je zaista veliki rezultat, a i za sam start sezone poprilično obećavajuće. Isto vrijedi i za Matiju Gregurića (70.75) i Nejca Pleška (69.54) koji su činili vodeći trio.

Wagner Domingos 

Mariana Grasielly Marcelino je u Zagreb stigla rezultatom 65.75, a iz njega odlazi novim osobnim rekordom koji iznosi 66.64! Ima nešto u tom Brazilu jer daleko bacaju i seniori i seniorke. Očekivano je spomenuti rezultat vrijedio pobjede, a jednako inspirirane na svojoj razini bile su Claudia Štraus (62.89) i Anamari Kožul (62.33) na 2. i 3. mjestima. Iz našeg kluba imali smo jednu predstavnicu, Gabrijela Grčević bacila je 31.74.

Kad već spominjemo jake discipline, u tu kategoriju definitivno ulazi bacanje diska gdje je pobjednik bio Roland Robert Varga, jedini s hicem preko 60 metara! Točnije, radilo se o rezultatu 60.18 odmah na otvaranju natjecanja.

Blizu je bio Petar Savanyu, gost iz Mađarske, on je dobacio do 59.73, a na 59 metara natjecanje je završio i trećeplasirani Martin Marković (59.42).

Iz našeg kluba predstavnik je bio Arijan Islami koji je imao ponešto problema s leđima, ali pružio je jedan solidan nastup i završio kao 5. s 53.59.

Možda se više očekivalo od ženskog koplja, ali Lucija Cvitanović je svoju priliku iskoristila i pobijedila s 47.08. Plasman iza nje bila je Franja Želimorski (46.84), a bronca je pripala našoj Lauri Štefanac s danas najboljim hicem od 43.55.

Čestitamo našim zvijezdama mitinga kao i svim bacačima i bacačicama na ostvarenim rezultatima na ovom početku nove atletske sezone.

  • Natjecanje: 6. Miting otvorenja sezone
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 6.5.2017.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook