Međunarodna natjecanja

Međunarodni vikend naših reprezentativaca Hrvatske na dva velika natjecanja u Italiji i Turskoj

'Šarolika paleta' naših atletičara i atletičarki u ova dva natjecanja Foto: AK Agram 'Šarolika paleta' naših atletičara i atletičarki u ova dva natjecanja

Bez ikakve sumnje, drugi tjedan ovog lipnja ponudio je niz različitih međunarodnih natjecanja, a njegova kulminacija slijedi ovaj vikend kada su nam na rasporedu Prvenstvo Mediterana do 23 godine koje će se održavati kroz subotu i nedjelju dok Prvenstvo Balkana do 18 godina se održava samo jedan dan, i to onaj subotnji.

Ranije smo već najavili naše reprezentativce no nikad nije naodmet za ponoviti.

Prvenstvo Mediterana do 23 godine (Jesolo, Italija)

Mlađeseniorsko natjecanje u svom 3. izdanju dodatno se fleksibiliziralo s obzirom na to da se dozvolio nastup i (starijim) juniorima. Sve ostaje po planu, nastupaju naša tri člana od čega će dvojica odmah imati finale. Preliminarna satnica sugerira sljedeće:

  • Hrvoje Čukman - SUBOTA 15:00 (polufinale 400m prepone) i NEDJELJA 16:30 (potencijalno finale 400m prepone)
  • Filip Mrčić - SUBOTA 15:40, finale skoka u vis
  • Arijan Islami - NEDJELJA 15:00, finale bacanja diska

Bez nekog posebnog filozofiranja jasno je kako će Hrvoje tražiti put prema finalu, malo je nedostajalo da odmah bude samo jedna utrka, ali Čukman je do sada dobro reagirao na natjecanjima gdje je bilo više utrka pa mu želimo da isto bude i ovaj put.

Filip što više skokove za što bolji plasman ovo iako fokus naravno ostaje na Tampereu i Svjetskom juniorskom prvenstvu, ali šteta bi bilo propustiti jedno ovako lijepo jako međunarodno natjecanje koje se iz izdanja u izdanje dodatno etablira. A znamo da Filip voli jaka natjecanja i što bolju konkurenciju. Samim time je ovo idealno natjecanje za njega.

Arijan je sve ugodno iznenadio svojim ekspresnim povratkom nakon većine propuštene prošlogodišnje sezone i u finalu mu želimo da baci još dalje naspram ovogodišnjeg najboljeg rezultata sezone.

Veseli nas pogled na listu prijavljenih (nalazi se ispod članka link), ali isto tako i LIVE STREAM koji je najavljen. Nadamo se kako će on uistinu i funkcionirati radi što boljeg praćenja natjecanja.

Prvenstvo Balkana do 18 godina (Istanbul, Turska)

Mlađejuniorsko natjecanje kao i prošle godine održava se u Istanbulu, a ove godine je sukladno kvaliteti stigao i veći broj hrvatskih reprezentativaca među kojima će biti petero naših članova koji će prvi puta nastupati unutar ove konkurencije na međunarodnom planu.

Istanbul je vremenski jedan sat ispred naše sezone tako da bi prema provizornoj satnici trebali pratiti naše u otprilike sljedeće vrijeme:

  • Roko Malenica - 10:30 (bacanje kladiva)
  • Dominik Krešo i Luka Dubajić - 13:30 (polufinale 100m), 15:30 (potencijalno finale 100m) i 18:50 (4x100m)
  • Marta Bošnjak - 14:00h (skok u vis)
  • Filip Grgurić - 16:10h (1500m) ili 17:35 (3000m)

U međuvremenu su još objavljene i startne liste koje se nalaze u linku ispod članka. Svima želimo puno sreće i što uspješnije nastupe!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook