Međunarodna natjecanja

Međunarodni miting Novo Mesto 2018: Pobjede Pravdice i Šimić, sjajnih 200m Čukmana! (VIDEO)

Hrvoje Čukman Foto: Renato Branđolica Hrvoje Čukman

U Novom mestu održalo se novo kvalitetno izdanje tamošnjeg međunarodnog mitinga gdje je nastupilo i troje naših članova.

Ana Šimić je tako na skoku u vis stigla do pobjede, u zanimljivom natjecanju gdje smo gledali tzv. "jump-off" ili domaće nazvano "pripetavanje" i to u varijanti koju još rjeđe viđamo.

Naime, Ana je preskočila uspješno 1.84m, ali na 1.87 nije išlo. No kako je Maruša Černjul odabrala propustiti visinu od 1.87 već odmah krenula na 1.90, samim time se onda krenulo od ove visine. Na koncu ni jedna ni druga nisu uspjele sve do 1.86m kada Ana to preskače, a na koncu drugoplasirana Slovenka ne uspijeva isto.

Potvrdu dobrih nastupa i forme Filipa Pravdice ponovno smo vidjeli na skoku u dalj gdje je skočio 7.73 i tako još jednom bio blizu osobnog rekorda koji odnedavno glasi 7.75. No pomalo nekarakteristično za njega, sve ostalo također su bili dobri skokovi (svih 6 serija bez prijestupa!) tako da definitivno možemo reći kako na otvorenom stvari jako dobro funkcioniraju. Sada nam ostaje dočekati još jedan onaj "pravi" skok za koji znamo da Filip ima u nogama jer sve su to dobri rezultati, ali ostaje dojam kako bi to moglo sigurno barem još 10-20cm dalje.

Kraj natjecanja donio nam je 200m i nastup Hrvoja Čukmana koji je malo odlučio 'razbiti' ritam 400m prepona s ovom disciplinom koju je, vjerovali ili ne, službeno trčao tek drugi put u životu. Zadnji put je to bilo pomalo davne 2015. godine kada je trčao 22.43, a sada je to 'debelo' nadmašio s 21.60!

Time je zauzeo 2. mjesto, a ostao je dojam kako bi s još malo boljim početkom mogao još dodatno poboljšati ovaj rezultat, ali očekivano je to kada ne nastupate često na ovoj disciplini. Nakon ovog, možda ćemo ga vidjeti ipak malo češće nego jedanput u tri godine.

Čestitamo na ostvarenom!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook